de Pen is Bij…René van Saaze

In deze rubriek leveren wij de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij…  

“Ik ben René van Saaze, 46 jaar, getrouwd met Miranda Blaauw en samen hebben wij twee dochters: Denise, 17 jaar en Melany 13 jaar.

Na een “leuke” schooltijd ging ik werken bij Gert Zwaan in de lelies. Na een jaar mijn dienstplicht te hebben vervuld ben ik als shovel/kraanmachinist gaan werken bij Bottelier in Haarlem. Het chauffeursbloed, meegekregen door mijn opa en vader, stroomde door mijn aders en zodoende ben ik als chauffeur bij Bakker en Schilder begonnen in 1996.

Nu heb ik daar een hele leuke duo baan, namelijk een half jaar als chauffeur en het andere half jaar als bloembollenplanner op kantoor. “

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Ik ben eigenlijk geen echte Zantemer, op mijn tweede kwam ik in ’t Zand, mijn ouders hebben 5 jaar in Heerhugowaard gewoond en daar ben ik geboren. Gelukkig kreeg mijn moeder heimwee naar ’t Zand waar ze haar hele leven al woonde en mijn vader miste het dorp ook, die was 16 dat hij hier kwam wonen. Dus eigenlijk vind ik wel dat ik een echte Zantemer ben.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

Het is een dorp met de juiste mentaliteit en instelling. De gemoedelijkheid en sociale controle spreken mij erg aan. Als je na een dag of vakantie terug kom dat je dan weer geniet van de rust.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Dat is toch ons huis aan de Kanaalkade. Het is mijn ouderlijk huis waar veel geluk, plezier en verdriet gedeeld zijn en worden.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Ik heb veel mooie herinneringen:

  • Het moment dat ik mijn dochters voor het eerst in mijn armen had.
  • Met mijn gezin een gletsjer in Noorwegen beklommen met een privé gids.
  • Naast mijn vader in de cabine als klein mannetje Europa doorgereisd
  • dat ik 1x te laat uit school kwam (nablijven) en toch niet meer mee mocht met mijn vader op de vrachtwagen naar Parijs. Sindsdien ben ik altijd op tijd.

 

Waar kan je o.a. van genieten?

Ik kan genieten van een mooie vakantie met mijn gezin

Een middag/avond met vrienden gezellig een biertje drinken.

Als ik in het voorjaar een vracht plantgoed sta te lossen ’s ochtends vroeg ergens op het land.

Als na een drukke dag op de planning alles weer goed verlopen is.

 

Wat mist ’t Zand?

Voor mij mist ’t Zand niets.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Dan moeten ze snel zijn ik ben zelf regelmatig al rond 3:30 uur uit bed maar zolang het geen onzin is mag je mij altijd wakker maken.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Dan denk ik aan een mooi en gezellig dorp waar ik altijd weer blij ben als ik de kerktoren zie.

 

Mijn antwoord op de vraag van Cindy Tas;

“René, ik zou van jou wel willen weten wat er bij jou nog boven aan je bucket-list staat. Wat zou jij nog heel graag een keer doen?”

We hebben al een aantal vakanties naar Noorwegen gehad en ik zou heel graag een reis naar de Noordkaap maken. Daar dan het Noorderlicht willen zien.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Eef Visser, omdat ik bewonder dat hij 5 dagen in de week met drie kinderen naar Amsterdam heen en weer rijdt. Zodat zij naar school toe kunnen. Ook loopt hij elke avond een rondje waarbij hij zwerfvuil meeneemt en zo ons dorp netjes houdt.

 

Deze Zandtemer zou ik graag de volgende vraag willen stellen: 

Eef, jarenlang was jij onze bakker en bracht het brood aan huis. Nu ben ik benieuwd wat jouw mooiste anekdote is uit deze tijd! Volgens mij heb jij heel veel gezien, gehoord en meegemaakt.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info