De Pen is bij… Ronald Bos

In deze rubriek leveren we om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij… Ronald Bos.

 

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Ik ben al zo’n 35 jaar inwoner van ’t Zand. Geboren in Alkmaar, waar mijn vader destijds werkte bij de bekende Ringers chocoladefabriek. Toen hij bij Albert van Zoonen ging werken verhuisden wij naar Schagen. In Schagen heb ik de middelbare school afgemaakt (tot op zekere hoogte) en ook een beetje bier leren drinken waarmee ik wel de basis heb gelegd voor mijn huidige loopbaan…Ik werkte toen ook met enige regelmaat als barman en inval DJ bij ’t Geveltje. Maar eerst een beetje varen bij de Koninklijke Marine. Selco was inmiddels geboren en we verhuisden naar ’t Zand. Sporthal Multitreffer werd voor mijn neus opgebouwd en er was een vacature voor een kantinebeheerder. Dat heb ik 10 jaar gedaan, een mooie tijd samen met Piet de Geus. Ik wilde echter nog een stapje verder en nam café Kennedy over dat ik omdoopte tot café de Boelevaar. We hebben daar 5 turbulente, maar prachtige jaren meegemaakt. Uiteindelijk ben ik na 3 jaar Voorttrans alweer bijna 15 jaar werkzaam bij de Heineken Brouwerijen Evenementen Service. Ik ben getrouwd met Danielle Hoogland en heb 4 kinderen: Selco getrouwd met Martine, Jorne woont samen met William, Sofie en Joep en 4 prachtige kleinkinderen: Seth, Jort, Yuno en Kya.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

Vooral het uitgebreide verenigingsleven, waar vele enthousiaste vrijwilligers zich steeds blijven inzetten om hun vereniging of instelling interessant en aantrekkelijk te houden voor haar leden.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

’t Zand heeft meerdere mooie plekjes, maar voor mij is het toch vooral sporthal Multitreffer. Wat heeft deze hal de tand des tijds geweldig doorstaan. Ik ben de afgelopen jaren meerdere keren meegereisd naar uitwedstrijden van Geel-Zwart handbal naar sporthallen door een groot deel van Nederland, maar er zijn er maar weinig die kunnen tippen aan onze hal. De meeste hallen zijn benauwd, slecht verlicht, sompig en hebben nog sportkantines met formica tafels en plastic stoelen op een plavuizen vloer.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Alles wat met de geboorte en het opgroeien van de kinderen- en kleinkinderen te maken heeft. We hebben daar een uitgebreid foto- en video archief van en het is geweldig om daar op een donkere avond af en toe eens doorheen te scrollen.

 

Waar kun je o.a. van genieten?

Uiteraard van mijn gezin, (grote) kinderen en de kleinkinderen. Zomer- en wintersportvakanties. Op een mooie zomerdag BBQ-en met familie en vrienden. Een rondje op de racefiets met Selco waarbij ik hem wel ge(mis)bruik als gangmaker. En op zondagmiddag na de thuiswedstrijd van Geel-Zwart Dames 1 een mooi biertje drinken met gezellige vrienden in het Sportcafé.

 

Wat mist ’t Zand?

Een paar enthousiaste vrijwilligers die de redactie van www.tzand.info willen ondersteunen bij het dagelijks vergaren van plaatselijk nieuws. Sinds de lancering van de site in 2009 zijn Quirien van Trigt, John van Woesik samen met Andre Sonderman hier bijna dagelijks mee bezig en zij kunnen wel wat ondersteuning gebruiken.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Voor iedereen die mij nodig heeft.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Denk ik aan mijn woonplaats met een hoog ‘feel good’ gehalte waar het na een dagje werken altijd goed thuiskomen is.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Jan Hoogland, mijn schoonvader. Jan is heel positief ingesteld en staat altijd voor iedereen klaar met raad en daad. Destijds voorzitter van het Stichtingsbestuur van de sporthal en later enige jaren voorzitter van v.v. Geel-Zwart en dus mede verantwoordelijk voor de komst van sporthal Multitreffer en de verbouwde kleedkamers en vernieuwde kantine van Geel-Zwart. Een man met een visie.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info