De Pen is bij… Roy Sneekes

In deze rubriek leveren we om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij… Roy Sneekes.

 

“Ik ben de oudste zoon van Sil en Marleen en heb nog een broer, Mike. Ik ben 32 en heb al een tijdje verkering met Inge Dekker, de leukste dochter van Herman en Guda. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij de firma Sneekes en sinds twee jaar ook mede-firmant. Op de firma ben ik verantwoordelijk voor de planning van personeel en machines. Het bedrijf heeft ongeveer zeventig man personeel en doet veel werkzaamheden in de bollen en de aannemerij. Binnen het dorp ben ik actief bij de carnaval en help ik waar mogelijk bij Zandstock.”

 

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Op dit moment precies 88 dagen. Ik heb eerst tot mijn twaalfde op de Dars in Schagerbrug gewoond, daarna zijn we naar de Korte Ruigeweg gekomen wat ook nog Schagerbrug is. Eind oktober heb ik samen met Inge het huis van Theo de Jong aan de Kanaalkade gekocht, waar we als een kind zo blij mee zijn. Zandtemer ben ik maar net, maar in doen en laten al jaren.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

Carnaval, Zandstock, kermis, Korte Bosweg 10, Zakenclub, ’t Zand.info, Stichting Stimulering Dorpsactiviteiten, dorpsraad, etc, etc. Kortom een top dorp, altijd wat te beleven en er wordt van alles georganiseerd.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Dat is nu toch wel Kanaalkade 33. We zijn nog wel even aan het verbouwen, maar dan wordt het een waar kasteel.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Dat zijn er te veel om op te noemen en ik hoop dat er nog veel hele mooie bij mogen komen in de toekomst.

 

Waar kun je o.a. van genieten?

Gezellig met vrienden een borrel doen, maar kermis en Zandstock doen het ook altijd goed.

 

Wat mist ’t Zand? 

Ik zou het zo snel niet weten.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken? 

Piepers met rabarber en een gehaktbal van moeder Marleen.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Denk ik aan thuis, daar waar ik graag ben.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Tim Portegijs, naar mijn inzien een echte Zandtemer, staat altijd voor alles en iedereen klaar. Ik heb hem leren kenen via de carnaval en we zijn inmiddels al jaren vrienden. Met opbouwen van Zandstock hebben we ook altijd aan twee woorden genoeg om elkaar te begrijpen. Hij zit nu op Aruba voor werk, maar zal zeker wel tijd hebben voor de Pen is bij…

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info