De Pen is bij… Rudolf Boersma

In deze rubriek leveren we om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. Deze keer is de pen bij… Rudolf Boersma.

 

“Ik ben geboren op 17 februari 1942. Mijn wieg heeft in Hippolytushoef gestaan. Ik heb nog twee broers en vier zussen. Toen ik vijf was zijn we met het gezin aan de Kolksluis gaan wonen. Waar twaalf woningen stonden, waarvan een kruidenier, een palingboer en aannemer Klaas Ursem. Mijn school stond aan de Kanaalkade tussen Schouten en Annie de Wit. Na de lagere school ben ik in de bouw gaan werken bij W. de Leeuw. Dus daar staan heel wat bouwwerken waar ik bij heb meegewerkt. Daarbij heb ik nog heel veel voor Geel-Zwart gedaan, zoals de eerste vier kleedkamers, ongeveer twee jaar, daarna nog vier kleedkamers plus nog de kantine. Daar staat niet veel meer van, behalve de halve vloer van de kantine. Daar van nog 10 jaar in het bestuur gezeten met onder andere: Niek Groot, Lous van Dam, Niek Tesselaar, Gerard Schagen en niet te vergeten Pastoor Velzeboer waar ook werd vergaderd. Op een moment heb ik mijn liefje Anne –Marie ontmoet. We zijn in 1963 getrouwd en aan de Scheidingsvliet gaan wonen. Daar zijn ook onze kinderen Wiebe, Jacelien en Marleen geboren. Daar hebben we een prachtige tijd gehad. Na 39 jaar zijn we in ’t Zand komen wonen en wel aan de C. de Leeuwstraat. We genieten volop van onze tien kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Nu vul ik de dagen met de leuke sport jeu de boules en doe ik nog wat vrijwilligerswerk op de Seniorenbus, erg dankbaar werk.”

 

Vragen en antwoorden

Wat bevalt je aan ‘t Zand?

Het is een leuk dorp met veel vriendelijke dorpsgenoten. Ze zeggen je altijd wel gedag, dat is toch vrij normaal, een enkeling niet. Met de vele verenigingen kan je als Zandtemer alle kanten op.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Rond mijn eigen woning en een rondje ’t Zand over het schelpenpad. Daarnaast ook het Geel Zwart-terrein, daar heb ik ook mooie momenten gehad. Maar toch het allermooiste plekje blijft nog steeds de Scheidingsvliet.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Mijn mooiste herinneringen liggen toch wel aan de Scheidingsvliet en natuurlijk de geboorte van de kinderen, maar ook de tuinfeestjes en de bouw bij Geel Zwart.

 

Waar kun je onder andere van genieten?

Met sommige buren gezellig slap ouwehoeren of gewoon in een lekkere zonnestoel stom voor je uit zitten kijken en naar de vogeltjes luisteren met een lekker glas wijn of een borrel.

 

Wat mist ’t Zand?

Een hele duidelijke aanduiding voor zwaar vrachtverkeer, wat niet de vlotbrug over kan. De aanduiding moet eigenlijk al bij de rotonde staan. Op de Koning Willem II weg een bord met de aanduiding ‘Verboden links afslaan voor vrachtverkeer’ en er onder een bord (met uitzondering Bestemmingsverkeer) en wel aan twee kanten van de weg. En de parkeerplaatsen bij de Spar langs De Keinsmerweg, het voetpad wat smaller dan kunnen de parkeerplaatsen wat opschuiven.

 

Waar kunnen we je ‘s nachts voor wakker maken?

Eigenlijk nergens voor, maar als de noot aan de man is wil ik wel helpen.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…?

Wat is het een mooie en gezellige gemeenschap en ik hoop er nog heel lang plezier te beleven.

 

De pen gaat naar Zandtemer…, omdat?

Piet Slijkerman, omdat hij vroeger een hele sierlijke voetballer was.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info