De Pen is Bij… Sandra Schilder

In deze rubriek leveren wij om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij… Sandra Schilder.

“Ik ben geboren op 12 juni 1971 in ’t Zand, dochter van Frans en Annie Veul. Samen met mijn broer en drie zussen een fijne jeugd aan de Kanaalkade gehad. Getrouwd met Marco Schilder en samen zijn wij de trotse ouders van Dionne (17) en Sem (14). Al bijna 20 jaar werkzaam bij De Heij Adviesgroep, de laatste jaren op de financiële administratie. Op sportief gebied al vanaf mijn jeugd lid bij DOKO, een knusse, leuke en gezellige vereniging waar iedereen zich heel snel thuis voelt. Als het kleine witte balletje stil ligt, ga ik over naar een iets grotere speelbal en vertoef ik op de tennisvelden. Verder wandel ik graag en probeer ook zo nu en dan een rondje te fietsen c.q. mountainbiken. Op bestuurlijk gebied ben ik ook actief: eerst vele jaren bij DOKO. Hier heb ik geleerd wat notuleren, vergaderen, organiseren en besturen inhoudt. Nu bij de wedstrijdcommissie van de tennis. Na 12 jaren ga ik nu mijn laatste jaar in en draag ik mijn taken aan andere enthousiaste vrijwilligers over. Ook zit ik nog in het Sinterklaascomité dat elk jaar een leuke en bijzondere intocht regelt en de afgelopen twee jaren kwam hier het Sinterklaashuis in de molen bij. Wat een fantastisch evenement is dit!”

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Zandtemer vanaf dag één van mijn carrière. Dus al bijna 46 jaar. Hoop er nog heel veel mooie jaren als Zandtemer aan vast te plakken!

Wat bevalt je aan ’t Zand?

Het gemoedelijke, het ons-kent-ons. Het feit dat er veel mensen voor je klaarstaan als dat nodig blijkt te zijn. De vele vrijwilligers die ons dorp telt waardoor er heel veel (sportieve) evenement zijn!

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Ons plekje aan de Kanaalkade. We hebben een heerlijk huis met een even heerlijke achtertuin waar het goed vertoeven is. Maar ook het schelpenpad is mooi! Zomers met de (soms te) hoge begroeiing waardoor je je heel ergens anders waant. In de herfst is het een prachtig kleurenpalet en ook ’s winters levert het prachtige plaatjes op. Als ik hier wandel voelt het vaak net of ik op vakantie ben.

Wat is je mooiste herinnering?

Kan niet kiezen uit de vele mooie herinneringen…. Heel cliché het moment dat ik Dionne en Sem voor het eerst in mijn armen hield. Maar ook onze bruiloft. Die ene dag van de Nijmeegse Vierdaagse (5x gelopen) waarbij we de hele dag zingend achter Deense militairen meeliepen. De winter van 1979 (zie me nog staan op die hoge sneeuwbulten in de achtertuin). Met een groep meiden naar Thialf en slapen op het terrein in de caravan van Henk Gemser. Tijdens de nachtwandeling van Alkmaar naar Den Helder midden in de nacht de deelnemers verblijden met water en stukjes sinasappel en dan horen : “ja hoor!!! Ze staan er weer!!”. En de meest verse mooie herinnering: de vinyl-party van 14 januari jl. Als lid van de Happy 8 (tijdelijk omgedoopt tot H8 Events) heel trots en blij met de super, super geslaagde avond!

Waar kan je o.a. van genieten?

Van mijn gezin. Van een heerlijke vakantie. Van een mooie handbalwedstrijd van de toppers van A1, gevolgd door Dames 1 en daarna de “nabespreking” in de kantine. Van de tafeltennisavonden (het liefst de thuiswedstrijden want in het Dokodrome is het áltijd leuk!). Van een goed boek (helaas vaak tijd te kort) of een mooie film. Onze altijd gezellige vrimibo’s en zamibo’s! Maar ook heerlijk genieten van een avondje niks!

Wat mist ’t Zand?

Voor een dorp mist ’t Zand niet veel. We mogen denk ik blij zijn met de middenstand die er nog is en met de vele actieve verenigingen. Wat ik wel leuk zou vinden is een uitnodigend plein/terras wat vooral in de zomermaanden voor een iets levendiger aanblik kan zorgen.

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Ik sluit mij aan bij de meerderheid : liever niet…. Ben blij als ik lekker in dromenland ben en mijn acht uurtjes kan volmaken. Maar in geval van nood; schroom niet. En mocht de vakantie op een heel vroeg tijdstip beginnen dan kom ik er ook wel uit hoor!

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Denk ik aan een mooi, gemoedelijk dorp waar het heerlijk wonen is!

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Ik geef de pen graag door aan Jos Tesselaar. Als er iemand tot de categorie “goude gozers” behoort is Jos het wel! Een hele goede vriend die altijd bereid is om je te helpen!! Ben benieuwd naar zijn antwoorden!

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info