De Pen is Bij…Sanne de Wit

In deze rubriek leveren wij om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij…  

Sanne de Wit

Allereerst wil ik Pieter bedanken voor de Pen en de mooie woorden over onze handbalprestaties dit seizoen. Ik ben 23 lentes jong en dochter van Jan en Mirjam, zusje van Isa en de zus van Jim. Nog altijd woon ik thuis in de boerderij aan de Irenestraat. In het dagelijks leven ben ik gymdocent in het praktijkonderwijs en daarnaast studeer ik pedagogiek. Natuurlijk ben ik ook wat uren in de Multitreffer te vinden om te trainen en wedstrijden te spelen met Geel Zwart dames 1.”

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Ik ben mijn leven lang al Zandtemer. Geboren in de Julianastraat en in 2007 verhuisd binnen het eigen dorp naar de boerderij aan de Irenestraat.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

Wat mij bevalt aan ’t Zand is dat er saamhorigheid is. Mensen zijn bereid om voor en met elkaar te werken. Dit kwam tot uiting in een prachtig jubileumjaar waar ik erg genoten heb van de leuke en mooie activiteiten die het dorp met elkaar heeft weten neer te zetten. Zo zijn wij als dames 1 van Geel Zwart ook heel dankbaar en blij met het vele publiek dat ons bij thuiswedstrijden komt aanmoedigen.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Het mooiste plekje is dan toch wel onze boerderij aan het einde van de Irenestraat. Een heerlijke plek om thuis te komen. Nu vol in de verbouwing van onze nieuwe buren, maar het belooft een prachtig plaatje te worden.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Ik heb vele mooie herinneringen, maar de meest recente is toch wel de bekerwedstrijd van vorige week donderdag tegen de landskampioen. Een super ervaring waar ik ontzettend van heb genoten. Handballen voor 650 man publiek in de Multitreffer was echt een feest!

 

Waar kan je o.a. van genieten?

Zon- en sneeuwvakanties, leuke feestjes (o.a. de kermis en Zandstock) met vrienden en vriendinnen en natuurlijk ook van sporten.

 

Wat mist ’t Zand?

Een trainingshal/moderne gymzaal. ’t Zand als sportief dorp zou nog meer moeten kunnen sporten in de zaal. Voor meer handbaltrainingen en ook trainingen van andere zaalsporten zou dit ideaal zijn. Een trainingshal waar ook gegymd kan worden zou dan het perfecte plaatje zijn. Met een moderne gymzaal kan de jeugd tijdens de gymlessen zich nog verder en beter ontwikkelen.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Je kunt me beter niet wakker maken, maar als er nood aan de man is dan mag het (of als je echt een hele lekkere pizza hebt meegebracht).

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Denk ik aan thuis, familie, vrienden en aan een sportief dorp.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Ik geef de pen door aan Twan Groot. Een van de talentvolle voetballers uit ’t Zand. Momenteel speler bij Sparta ’67 en sinds dit seizoen de overstap gemaakt naar ZAP. Ik vind het stoer dat hij die stap heeft gemaakt en ervoor gekozen heeft om het beste uit hemzelf op voetbalgebied te halen. Gelukkig kan ’t Zand bij de zaalvoetbal nog van je talent genieten Twan!

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info