De Pen is bij… Sjors Bakker

In deze rubriek leveren we om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij… Sjors Bakker.

 

“Ik ben 26 jaar jong en een zoon van Rein en Carin Bakker. Ik woon al 26 jaar samen met mijn ouders en broers Bart en Nick aan de Kanaalkade (Goudkust). Eind september heb ik een huis gekocht in Schagen, nu nog druk met klussen maar met twee weken woon ik lekker op mijn eigen stekkie. Ik ben sinds 2011 werkzaam bij Schouten Elektrotechniek, hier ga ik altijd met alle plezier naar toe. Naast m’n werk fitness ik twee à drie keer in de week bij Multifit en ben ik zowel secretaris als zaalvoetballer bij ZVV Sparta’67. Dat doe ik in het 4e, een team van verborgen talent en gezelligheid. Je zal het misschien niet zeggen, maar ik houd ook nog tijd over voor m’n grootste hobby, dat is draaien! Ik ga voornamelijk door het dorp als ‘Bakero’.”

 

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Vanaf m’n geboorte al en dat is 9 mei 1989.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

Dat iedereen elkaar kent, als ik naar de Spar loop, zeg ik rond de tien keer iemand gedag of steek ik m’n hand wel op.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Kijkend vanaf onze bank naar de Vlotburg, in de winter met een pak sneeuw nog ff ietsjes mooier.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Zandstock 2011, Jaap Ligthart vroeg aan mij of ik de Dance-tent wilde afsluiten. Ik was toen net begonnen met draaien, dus het was best spannend. Een uur voor tijd ben ik wel vijftien keer naar de wc geweest. Eenmaal mijn eerste track gedraaid was alle spanning van mij af, de tent ging helemaal los. Prachtig!!!

SONY DSC

Waar kun je o.a. van genieten?

Het allermooiste is dat een hele zaal of tent losgaat op jouw muziek, in mijn geval hardstyle. Dat geeft zo’n gigantische kick. Van 05:00 tot 06:00 draaien is dan geen enkel probleem, ik heb dan wel weer het geluk dat je op hardstyle niet echt stil kan staan. Ik ga het hele jaar door naar zoveel mogelijk feestjes, Defqon, Decibel, Zandstock, Qlimax ik heb ze allemaal meegemaakt. Ik luister thuis ook bijna geen andere muziek, gelukkig heb ik hele lieve buren. Daarnaast zijn de avondjes met mijn vrienden altijd gezellig. Ook het biertje na de zaalvoetbalwedstrijd sla ik nooit over. En de berichten op Facebook van Ramona van L. kan ik altijd om lachen, vrouwen hebben geen verstand van voetbal, en al helemaal niet als je clubbie voor het laatst landskampioen werd in 1999. Als je dan reageert op één van de berichten, kan ze heftig reageren. Waarom die woede ;-)

 

Wat mist ’t Zand?

Ik denk dat ’t Zand niet zoveel mist, tuurlijk is een pinautomaat handig, maar als je zorgt dat je zaterdag genoeg pint heb je zondag nergens last van. ’t Zand centraal station zou dan wel weer erg makkelijk zijn!

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Ik breng mijn ouders altijd erg graag naar Schiphol, heerlijk een weekje rust. Maar haalde ze dan ook altijd weer met alle plezier op, stond zelfs eens een keer een dag te vroeg op Schiphol….

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Zandstock, kermis en een hoop gezelligheid het hele jaar door. Of het nou in de Sportcafe is of in de Jonge Prins.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Edo de Wit, hij heeft samen met Nick Slijkerman mijn trap opgeknapt in Schagen. Vakwerk!! Edo was vroeger mijn beste schoolmaatje, vaak te spelen bij elkaar. Na de lagere school zijn we toch een beetje uit elkaar gegroeid. Maar Edo blijft altijd een hele goede vriend, die nu samen met zijn broer een prachtig bedrijf heeft weten op te bouwen.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info