de Pen is Bij… Trudi Jeninga-Koemeester

In deze rubriek leveren wij om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij…  

Trudi Jeninga-Koemeester. Echte Zandtemmer van het bouwjaar 1957. Geboren aan de oude Rijksweg, 3e in een gezin met 5 kinderen. 42 Jaar getrouwd met Willem. 12,5 Jaar werkzaam geweest in het Noord Hollands Koffiehuis bij Theo en Nel Strooper, daarna 20 Jaar bloemist/winkelier geweest en nu alweer bijna 10 jaar in de zorg. Een geweldige baan bij Woonzorggroep Samen. Werkzaam op de  gesloten afd. ’t Voorend  ( psychogeriatrie kleinschalig wonen ) als zorg assistent.”

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Vanaf 29 januari 1957.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

Bijna alles. De gezelligheid van het dorpse karakter, de saamhorigheid ( waar omliggende dorpen  jaloers op zijn ).

Dat mensen elkaar op straat gedag zeggen en belangstelling hebben voor elkaar, De mogelijkheid om vele sporten te beoefenen en dat je voor dagelijkse boodschappen terecht kan in het dorp.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Op onze heerlijke tuin met serre na, loop ik graag een rondje schelpenpad. Op deze wandeling zie je iedere keer wat anders in de natuur.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Dat zijn er genoeg. Maar de allermooiste is toch wel dat ik de zaak van mijn ouders samen met Willem  nog 20 jaar heb mogen voorzetten als “Bloembinderij Zandzegge”. In 2008 zijn wij daar na een weloverwogen keuze gestopt.

 

Waar kan je o.a. van genieten?

Nadat ik heel lang laaggeletterd ben geweest  kan ik nu heel intens genieten van een mooi boek. Als Taalambassadeur kan ik genieten van mijn bestuursfunctie als secretaris en notulist van St. ABC. Ik geniet er alle dagen van dat ik de Nederlandse taal nu beter beheers na 3 jaar ROC. Ook werkzaamheden met mede Taalambassadeurs voor de ST. ABC of st. Lezen & Schrijven in het land zijn altijd weer leuke uitdagingen. De uitstapjes die Willem en ik samen maken nu we daar meer tijd voor hebben. Maar natuurlijk ook van mijn werk in een geweldig team. De natuur met alles wat groeit en bloeit, heerlijk.

 

Wat mist ’t Zand?

Een goede busverbinding.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Laat mij maar lekker slapen, maar als je in nood zit schroom dan niet om te bellen.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

denk ik aan thuis.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Ik wil graag de pen door geven aan Diana Sprenkeling voor haar enorme inzet, aanstekelijke enthousiasme, doorzettingsvermogen en gasvrijheid. Zij is altijd bezig om het iedereen naar de zin te krijgen met een prachtig team om haar heen. Op haar events zijn wij met ons Popkoor ’t Zand  altijd van harte welkom.
Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info