De Pen is Bij… Trudy Schilder – van der Voort

In deze rubriek leveren wij om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij…  

Allereerst mijn grote vriend Jaap bedankt voor de lieve intro om een stukje te schrijven!

Mijn naam is Trudy Schilder – van der Voort, 57 jaar en geboren Zandtemer. Woonachtig aan de Kanaalkade, getrouwd met René en moeder van Kelly, Bo en Don, en schoonmoeder van Collin.

37 jaar geleden ben ik gestart met mijn onderwijscarriére in Anna Paulowna op de Spoorbuurtschool, waar ik bijna 20 jaar fijn heb gewerkt. Daarna naar de St Jozefschool alhier in het dorp, waar ik een jaar of 8 met veel plezier werkzaam ben geweest. Mijn kinderen waren ondertussen met allerlei studies bezig en ik dacht dat kan en wil ik eigenlijk ook wel. Ik ben de studie docent Nederlands gaan volgen en tegelijkertijd gaan werken op het Regius College in Schagen op de afdeling vmbo basis/kader. Samen met een collega de Master taalspecialisatie/dyslexie gevolgd in Amsterdam, heel leerzaam.
Doordat ik de laatste jaren voornamelijk de examenklassen les heb gegeven was ik erg nieuwsgierig waar mijn leerlingen terecht kwamen na hun diploma uitreiking en heb ik gesolliciteerd naar het mbo Horizon in Alkmaar waar ik vanaf september met veel plezier werkzaam ben als docent Nederlands.
De cirkel is rond, begonnen bij de kleuters en nu in het volwassen onderwijs. 

Mijn hobby’s zijn lezen, tuinieren, mountainbiken, tennissen en lopen met mijn hond Dorus.”

 

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Al mijn hele leven lang. Ik ben geboren in de Bosweg op nummer 44, waar nu Jan Zweeris en zijn gezin woont. Een prachtige jeugd met geweldige ouders.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

Het is een gezellig dorp met een geweldige kermis! En Zandstock niet te vergeten!

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Dat is toch wel Kanaalkade 60.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Teveel om op te noemen! Heel cliché, maar niet voor mij, de geboorte van mijn 3 kinderen! Allerlei leuke dingen die we als gezin hebben meegemaakt; vakanties, feesten enz. En ook mijn jeugd aan de Bosweg, met pap overal naar toe met de paarden, wedstrijden, keuringen, een geweldige tijd.

 

Waar kan je o.a. van genieten?

Van René, Kelly en Collin, Bo, Don en al hun verhalen en meegemaakte dingen. Heerlijk buiten zitten in mijn tuin. Mijn beestenboel: hond Dorus en de katten en mijn logeetje Zero, de hond van Kelly en Collin. Dagjes strand en vakanties. Leuke uitjes met geweldige vrienden, bbq-en met de familie, wijntjes drinken, lekker eten enz. enz. Er zijn zoveel leuke dingen in het leven!

 

Wat mist ’t Zand?

Misschien wat meer winkels? Het centrum mag wat meer opgeleukt worden, het is nu best wat saai. Meer en beter openbaar vervoer voor schoolgaande jeugd en ouderen zonder vervoer, zou ook een idee kunnen zijn.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Liever niet! Maar altijd voor mijn kindertjes en vrienden en familie die hulp nodig hebben.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Kanaalkade 60, geweldige plek om te wonen! En terugkomend van vakanties, de kerktoren in de verte, toch wel speciaal.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

De pen gaat naar mijn zwager Leo Tas, omdat hij met zijn 73 jaar, wat hem niet aan te zien is trouwens, nog steeds volop aan het werk is op de vrachtauto van zijn transportbedrijf Tas, lange dagen maakt en evengoed heel gezellig is, en altijd er is als je hem nodig hebt! Waarschijnlijk moet mijn generatie en de generatie van mijn kinderen ook lang doorwerken, op de manier zoals hij dat doet is dat geen probleem. Dus veel lof en bewondering voor deze man!

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info