De Pen is bij… Truus Johannes

(geplaatst op 7 september 2011)

In deze rubriek leveren we om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij… Truus Johannes.
Vragen en antwoorden
Hoe lang ben je al Zandtemer?
Ik ben al 52 jaar Zandtemer. Ik ben geboren in de Stolpen, kreeg verkering met Cees Johannes. Dit huis op de Kanaalkade hebben wij toen in november 1958 gekocht van Willem Zwanenburg. Wij zijn getrouwd op 3 oktober 1959. De kinderen zijn hier geboren en getogen.
Wat bevalt je aan ’t Zand?
Het bevalt me hier prima, wonen aan het Noord-Hollands kanaal met veel vertier op het water. We hebben enige buren en een heel gezellig sociaal leven. Ik ben altijd druk geweest met trouwkleding maken, naailes geven, schoolbestuur en jeugdbestuur van de voetbal.
Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?
Uiteraard Kanaalkade 53, een heel prettig huis en een geweldige bloementuin, een tuinhuis om samen met nu Ton te schilderen en te wonen.
Wat is je mooiste herinnering?
Trouwen met Cees, kinderen krijgen, samen met Cees in 1984 25 jaar getrouwd zijn. Helaas werd het toen droevig, Cees overleed 30 december 1985. De jongens hebben mij er doorheen gesleept. Ik leerde Ton kennen in 1990, we wonen al weer vele jaren heel gelukkig op de Kanaalkade.
Waar kun je onder andere van genieten?
Ik geniet van zoveel, de poezen, de tuin, een fijn gesprek met vrienden, samen me Ton kamperen, met al mijn jongens, hun vrouwen en kinderen lekker eten en samen zijn. Spelletjes doen met de kleinkinderen, en Zwanen maken voor Zwaantje van Zijpe.
Wat mist ’t Zand?
Een goede weg buiten om met aansluiting op een moderne brug, ook buiten om en meer winkels.
Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
’s Nachts ben ik niet wakker te krijgen, ik kan enorm lekker slapen.
Als ik aan ’t Zand denk, dan…
Hoop ik hier oud te worden. Ik ben al dik over de helft, maar ik hoop hier nog vele jaren te mogen wonen en nog vele dingen te doen.
De pen gaat naar…
Hester Broersen.
Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info