De Pen is bij… Truus Laan

In deze rubriek leveren we om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De pen is deze week bij… Truus Laan. Truus is van beroep beeldend kunstenaar.

 

“Ik geef les in olieverfschilderen en wasboetseren/bronsgieten. Deze zomer sta ik regelmatig met mijn bronzen beelden op kunstmarkte. Verder ben ik druk met het maken van het beeld wat ik aan het maken ben voor het Ceresplein in Breezand.”
Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?
Sinds 1987. Ik ben geboren in Hilversum, daarna heb ik in de Zaanstreek gewoond. Verder werden het nog Den Helder en Anna Paulowna en uiteindelijk ’t Zand.

Wat bevalt je aan ’t Zand?
De rust die van dit dorp uitgaat.

Wat is jouw mooiste plekje in ’t Zand?
De plaats waar ik woon en werk… thuis dus.

Wat is je mooiste herinnering?
De bouw van ons huis. Het is in een dag gebouwd, wind en waterdicht. Heel indrukwekkend zoals de muren en het dak geplaatst werden door een grote kraan.

Waar kan je o.a. van genieten?
Als in het voorjaar hier de bollenvelden in bloei staan. Van een wandeling op Landgoed Hoenderdaell. Ik geniet daar enorm van de natuur en de dieren. Maar ook een optreden van de West-Friesche Rockgroep Oos-Joos vind ik geweldig. Ik kan bijna alle teksten uit m’n hoofd . Dat is weer ontspanning op een andere manier. Als een schilderij of bronzen beeld precies zo geworden is als ik in gedachten had is dat zeker ook genieten.

Wat mist ’t Zand?
Het is misschien wel afgezaagd maar de busverbinding is natuurlijk waardeloos. Ook zou ik hier graag een drogisterij willen zien.

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Het is misschien wel gek, maar voor een broodje haring met ui. De eerste drie jaren van mijn leven ben ik bij m’n opa en oma opgegroeid in Hilversum. Opa had een vishandel. Ik ben met vis opgegroeid.

Als ik aan ’t Zand denk, dan…
Denk ik aan de plek waar ik woon en werk… aan thuis dus.

De pen gaat naar Zandtemer, want…
Anno de Wit van Garage Anno de Wit. Hij heeft voor mij de Audi Cabrio gevonden waar ik nu in rijd.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info