De Pen is Bij…Wout Pijnacker

In deze rubriek leveren wij om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij…  

Wout Pijnacker, geboren op 31 augustus 1964 aan de Belkmerweg in Sint Maartensvlotbrug. De tweede zoon van Bep Tamis en Huub Pijnacker. De eerste zoon heet William en na mij kwamen er nog drie meisjes.

Vragen en antwoorden

 

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Op 18 maart 1970 verhuisde mijn ouders naar Bosweg 50a in ’t Zand en ik voel mij dus al ruim 48 jaar Zandtemer. Wel heb ik nog van 1985 t/m 1989 aan de westerduinweg 20 in Sint Maartenszee gewoond in een vrijstaand huisje midden tussen de bollenvelden.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

’t Zand is echt een dorp waar heel veel mensen zich inzetten voor de verenigingen die er een heel belangrijke rol vervullen voor de saamhorigheid.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Echt een speciaal plekje in ’t Zand heb ik niet, wel vind ik het jammer als ik die oude foto’s zie van ’t Zand met het egalement er dwars doorheen dat die ooit is gedempt. Het zijn toch prachtige plaatjes met de ophaalbrug voor de kerk en het brede water door het hart van het dorp.

 

Wat is je mooiste herinnering?

De mooiste herinneringen zijn toch wel de kermissen die je bezocht tussen je 15e en 25e levensjaren. Lekker dom kijken, slap lullen en genieten.

 

Waar kan je o.a. van genieten?

Eigenlijk kan ik van heel veel dingen genieten. De kleine dingetjes die je dagelijks meemaakt, een haas in het land, een vogel die zingt, een leuk gesprek, een glimlach op een gezicht, de zon die schijnt, een verfrissend lentebuitje en ga zo maar door.

 

Wat mist ’t Zand?

’t Zand mist glasvezel. Ik vind het gewoon absurd dat dit niet van de grond komt.

Tegenwoordig is snel internet een basisbehoefte. Vroeger werd er toch ook gewoon gas, water en licht aangesloten in de buitengebieden. Er worden nu allemaal initiatieven genomen zoals straalverbindingen wat het aanleggen van glasvezel niet dichterbij gaat brengen.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Eigenlijk nergens voor, als ik lekker lig te slapen dan wil ik ook gewoon lekker blijven slapen.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

denk ik aan Geel Zwart, de voetbalclub waar ik  veel jaren voor gevoetbald heb met heel veel plezier. De gezellige kantines van de tegenstanders en onze eigen kantine van Geel Zwart. Hier heb ik altijd erg van genoten.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Mariska Hopman, omdat zij de eerste was die mij er op attendeerde dat de pen bij mij was. Zij staat altijd voor iedereen klaar.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info