De rijkdom van een goed draaiende huisartsenpraktijk in een gemeenschap.

Vandaag, 1 juli 2022, staken op veel plaatsen de huisartsen en hun medewerkers om aandacht te vragen voor hun veelal overbelaste situaties.
Overbelasting door administratie, overbelasting door de soms onrealistische eisen van de mensen die zorg “opeisen” en overbelasting door budgetgedwongen bedrijfsvoeringen.

De afgelopen 2 jaar heeft veel duidelijk gemaakt op het gebied van de zorg, de politieke keuzes op het gebied van zorg-investeringen hebben grote invloed gehad op de huidige kwaliteit van de zorg. Ieder nadeel heeft zijn voordeel, als de coronapandemie 1 ding duidelijk heeft gemaakt is het wel dat de zorg in de huidige vorm niet zo door kan gaan.

En ook hier hoef je maar 1 dorpje verder te kijken om te zien wat de gevolgen kunnen zijn van het jaren gevoerde overheidsbeleid op het gebied van de huisartsenzorg in lokale gemeenschappen.

Maar in al die beperkingen staat als een soort van oase van rust en zekerheid al jaren een goed draaiende huisartsenpraktijk. Een gezonde bedrijfsvoering die er al jaren voor zorgt dat het uitzonderlijk is wanneer je niet op de dag zelf met een klacht bij de praktijk terecht kan. Een huisartsenpraktijk die apotheek houdend is waardoor je gewoon in je eigen dorp een doosje pillen kunt ophalen, ja het is misschien lastig om daar om vier uur te staan omdat er afgesproken tijden zijn voor het afhalen, maar je hoeft niet naar Den Helder, Schagen of Alkmaar voor een zalfje, enig idee hoe groot die rijkdom is in de huidige tijd?

Nee, je kunt niet altijd op de dag dat jij dat wenst een afspraak maken met de opper-huisarts (sommigen mogen Diederik zeggen). Maar de competenties van het personeel achter de balie en de HIO`s (Huisartsen In Opleiding) of HWOEP`s (Huisarts Wachten Op Een Eigen Praktijk) is van een dusdanig niveau dat je je medisch gezien geen zorgen hoeft te maken.
Ook dit feit, dat er voldoende competentie aanwezig is, kan ook toegeschreven worden aan de gezonde bedrijfsvoering welke al jaren gevoerd wordt aan de Keinsmerweg.

Wees zuinig op de rijkdom die je als vanzelfsprekend beschouwd, zoals een oud gezegde uit het oosten des lands: “Besef je eigen rijkdom niet in het verleden”

Ondertussen gaat de ontwikkeling bij onze huisartsenpraktijk gewoon en stilletjes verder, het laatste wapenfeit is de vernieuwde website (https://zijper-huisartsen.nl/huisarts-t-zand/) waarin de samenwerking met de regio ook in terug is te zien.

Een dorpsgenoot

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info