De rode kat van Snapchat

Als ik haar kom ondersteunen in haar ritueel om naar bed te gaan, vindt ze het erg fijn als je even de tijd voor haar neemt. Tijdens het uitvoeren van haar rituelen, zoals het uitkleden en pyjama aan, maken we een praatje. Zij geeft mij haar kledingstukken aan, die ik netjes opvouw en klaar leg voor de volgende ochtend. Wat in de wasmand kan, breng ik naar de badkamer. Als ze bijna klaar is, zegt ze tegen me: “kom je nog even bij me zitten?”                                    

Ik neem plaats naast haar en al snel komt ons gesprek op de mobiele telefoons. Ik ben zelf ook wel behoorlijk actief op social media en zo komt ons gesprek op Snapchat. Ik pak mijn telefoon erbij en samen scrollen we door de filters van Snapchat.  

Dat klinkt simpel voor degene die ermee bekend is, maar voor degene waar dit helemaal nieuw voor is: je ziet dan jezelf, net als op de foto, maar door het filter kun je ineens gekleurd haar hebben, een hoed op, een gekke bril, een lange bewegende neus hebben; je kunt het zo gek niet bedenken.  

Dan ineens ziet mevrouw zichzelf met een grote rode kat op haar hoofd. Ze raakt er helemaal van onder de indruk. “Noh, wat een schattig beestje, moet je nou toch eens kijken. Wanneer heb je dat gemaakt? Ziet dat er niet geweldig uit.” En zo praat mevrouw nog even tegen de kat op mijn mobiele telefoon. Als ik haar even later instop onder de dekens zegt ze tegen me: “kom je snel weer, dan hoop ik dat je de kat ook weer even meeneemt, ik heb er bar van genoten.”   

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info