De roem van de grote Geel-Zwart voetbalquiz gaat voorbij de dorpsgrenzen

Inschrijven voor de quiz is helaas niet meer mogelijk. Een uur na de opening van de inschrijving was de mailbox van het organisatiecomité overbelast en waren de 15 uitverkoren duo’s bekend.

Als eerste (net als vorig jaar) waren de gebroeders Luke en Nick Broersen alias de Broesoe Builders weer present. Maar tot onze verbazing ook het team TweedeHans uit Den Helder met daarin keeperstrainer en Feyenoord-kenner Hans de Zeeuw met oud-eerste speler van Geel-Zwart Hans Gerbensma. Van Gerbensma wordt heel wat verwacht. Hij is

Titelverdedigers Ruud Sneekes en Mats Dekker
Titelverdedigers Ruud Sneekes en Mats Dekker
tegenwoordig de grote motor achter de opleiding Sport en Bewegen van het ROC in Den Helder en draagt een Geel-Zwart-geschiedenis met zich mee waar je U tegen zegt. Zo was hij ook van de partij tijdens de laatst in de Sportvriend aangehaalde wedstrijd tegen MOC, waarna Geel-Zwart even een weekendje “vrij” kreeg.
De oorzaak van dit “vrije” weekend is bij het huidige bestuur bekend. Bij MOC werden we overigens altijd uiterst vriendelijk ontvangen. Dat kwam mede door de contacten die deelnemer Hans Gerbensma daar had met ene Anita, onder de toenmalige selectiespelers bekend als het Mokkel van MOC.
Ook zijn we weer zeer vereerd met de deelname van Dennis den Dulk en Erik Deutekom onder de naam Swansea FC. Waarschijnlijk zullen ze wel gesponsord worden door de bekende behangkoning en mede-eigenaar van Swansea, John van Zweden uit Den Haag. Den Dulk kennende zal hij komende week wat vaker naar het toilet gaan door zijn zenuwen, maar hij komt voor niet minder dan de titel. En zo hoort het ook.
Andere outsiders zijn Govert-Jan Jongejan en Joris de Haan als Team Kuipers. Dit duo, dat vorig jaar de grote sensatie was, komt ook dit jaar weer goed voorbereid aan de tafel. Govert-Jan greep tijdens de Zandtemer versie van Coach van het Jaar-verkiezing op het allerlaatst net naast de eerste plek. En Joris speelde tot de laatste minuut deze competitie met het derde van Geel-Zwart tegen Nieuwe Niedorp om de titel maar werd ook tweede. Ze zijn dus uit op revanche en willen eindelijk wel eens een eerste plek.
Voetbalquiz 2014 Geel Zwart (10)De grote favoriet dit jaar is echter het team van de Magnusrijders uit Schagen. Ton Smakman, jawel u leest het goed, de grote Ton Smakman, bestuurslid, scheidsrechter, manusje van alles van Geel-Zwart en mede-oprichter van deze quiz, maar bovenal de schrijver van de bijbel van Geel Zwart “Voor het melken thuis” zal zijn opwachting maken. Hij wilde nog niet bekend maken met wie hij samen gaat spelen. Maar het zal zeker een kenner zijn. Er gaat het gerucht dat hij een oud-winnaar van de sportquiz uit Schagen Frank Oudmaijer of Wilbert “Krul” Korevaar heeft gepolst om mee te doen. Maar het zal de organisatie niets verbazen als hij plotseling “De Witte Haas” uit zijn hoge hoed zal toveren en dat die op het podium zal verschijnen. Want ook hij onderhoudt nog altijd nauwe banden met Geel-Zwart en de Magnusrijders.
Het uur u nadert dus voor de deelnemers van de quiz. Mocht u zich net zulke kenners wanen als de hierboven genoemde personen of deze kenners willen steunen dan bent u uiteraard van harte welkom vrijdag 29 mei om 19.30 uur in de kantine van Geel-Zwart. Het wordt weer hilarisch, komisch, serieus, fantastisch maar ook fanatiek en de beste zal winnen.
Groeten en hopelijk tot 29 mei 19.30 uur in de kantine van de Leeuwenkuil.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info