De Tweewegen wint finale Streetdance Kampioenschap in de Multitreffer

Sporthal de Multitreffer was vorige week het toneel voor de spectaculaire finale van het Noordkop Streetdance Kampioenschap 2016. De winnaar werd De Tweewegen uit Wieringerwaard. Uit drie voorrondes met 26 teams verdienden de beste twaalf teams een plaats in de finale. De teams uit groepen acht van verschillende scholen waren afkomstig uit de gemeenten Hollands Kroon, Schagen en Den Helder.

De grote publieke belangstelling, de spandoeken, de aanmoediging van de scholen onderling, de strakke demonstraties van Dansschool ReBounce en van “special guest” Juvat Westendorp (So You Think You Can Dance 2011 en GTST) zorgden voor een goede sfeer in Sporthal “de Multitreffer in ‘t Zand. We kunnen ook dit jaar weer spreken van een super geslaagd evenement.

Het niveau van de optredens in de finale was dit jaar weer zeer hoog. Ieder team had tijdens de voorronde een tip mee gekregen van de jury, waarmee ze hun optreden nog strakker en flitsender konden maken. Soepel werd er door de teams gedanst op de zelf uitgekozen muziek. Er werden verschillende streetdance- en breakdance-elementen en ook gave trucs getoond, wat voor veel gejuich en applaus zorgde van zowel publiek als juryleden. Juvat bleek zichtbaar weer moeilijk stil te kunnen zitten achter de jurytafel.

Tijdens de finale konden de deelnemers en het publiek ook genieten van een demonstratie van dansende meiden van Dansschool ReBounce uit Schagen. Zij gaven stoere en gevarieerde demonstraties. Na de pauze was het de beurt aan Juvat om zijn danskunsten te tonen. In een strakke dansimprovisatie liet hij het publiek uit zijn dak gaan. Hij nam daarna weer plaats achter de jurytafel waar hij samen met de andere juryleden de hele middag alle teams positief en vakkundig heeft beoordeeld!

En toen volgde de uitslag. De jury had duidelijk even tijd nodig om de winnaars te bepalen: “De Tweewegen” uit Wieringerwaard is uiteindelijk gekozen tot winnaar van het Streetdance Kampioenschap 2016! “De Springschans” uit Petten eindigde op de tweede plaats. De “Dancing Chicks” van “de Hofstee” uit Den Helder ging met de derde plaats naar huis. De winnaars hebben een mooie beker in ontvangst mogen nemen en de Tweewegen mag een jaar lang de “Multitreffer-wisselbokaal” op hun school laten staan.

Vanwege het grote succes en enthousiasme van de kinderen is Sportservice Schagen voornemens ook in 2017 weer een Streetdance Kampioenschap te organiseren. Voor meer informatie over het Streetdance Kampioenschap kan contact worden opgenomen met Ciska Bosma van Sportservice Schagen, tel. 0224-214774, mail: cbosma@sportserviceschagen.nl

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info