De vuurwerkregels

Er komt in gemeente Schagen geen vuurwerkevenement of andere vuurwerkshow. Daarnaast is besloten om af te zien van de vuurwerkvrije zones. Dit omdat er op deze zones alleen gehandhaafd kan worden van 31 december vanaf 18:00 uur tot 1 januari 02.00 uur. Uit onderzoek is gebleken dat de meeste inwoners geen problemen hebben met het vuurwerk dat op deze tijden wordt afgestoken.

We houden rekening met elkaar

Het afsteken van vuurwerk is alleen toegestaan tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur. Natuurlijk houden we wel rekening met elkaar, en veroorzaken we geen overlast of vernielingen. En er wordt geen vuurwerk afgestoken in de omgeving van kinderboerderijen en dierenopvang.

Er wordt de komende periode extra gecontroleerd op het afsteken van vuurwerk. Om zo de overlast tegen te gaan. Hiervoor zullen ook boetes of straffen worden opgelegd.

 

Kinderen krijgen Halt-straf

Kinderen tot 18 jaar die verboden vuurwerk afsteken kunnen een Halt-straf krijgen. De minimale boete bedraagt € 100,- en een aantekening in het strafblad. Ook voor het afsteken van vuurwerk vóór 31 december 18.00 uur zullen boetes worden uitgedeeld.

Burgemeester Marjan van Kampen “De jaarwisseling is bedoeld om plezier te hebben. Vuurwerk is voor de één een groot plezier maar dit hoeft voor anderen en dieren niet zo te zijn. Houd daarom rekening met elkaar. Onze handhavers zullen extra aanwezig zijn zodat de wisseling van het oude naar het nieuwe jaar voor iedereen een feestje kan worden.”

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info