Debutant nieuwe Zandtemer Voetbalcoach

Een verslag van Gerard Schagen

Ajax-fans elkaar rivalen.

Op naar Tureluur 29, alwaar de vriendin van Nick Broersen haar verjaardag vierde, maar waar ook de wisselbokaal van de Zandtemer voetbalcoach uitgereikt ging worden.

Met een wat bedompt gezicht kwam titelverdediger John v Woesik binnen. Nog een vluchtig kusje waarna de door Stichting Stimulering beschikbare prijs met pijn in het hart werd overhandigd.
Met welgemeende felicitaties maar de nadruk op “Ik pak hem terug”.
De pijn werd snel minder toen men ontdekte dat beide kemphanen fervente Ajax-fans zijn. “1000 procent”, beaamt Nick Broersen.

De competitie was al 3 weken oud toen Broersen dacht: “Het lijkt me toch wel leuk om met de sub league “ Zand info” mee te doen”. Hij nam daarbij de al bij de krant gescoorde punten mee.

Daar was dus ineens het team “FC Broesoe”.
Tot schrik van iedereen nam hij vrijwel direct de leiding en stond deze niet meer af.
Titelverdediger John v Woesik haalde alle beschikbare trucs uit de kast maar kreeg geen vat op de koploper en zag zelfs Mattijs Bleijendaal nog opstomen naar de tweede plaats.

Het was bij Nick Broersen vooral de Ajax-wissel Tadic voor Zyech die hem geen windeieren opleverde. “Het instinct van de coach”, noemt de winnaar dat. Maar ook verdedigers die vaak de nul houden en ook nog scoren leveren veel punten op.

Nick Broersen is zelf nog super actief op het veld en greep met ZAP net naast de nacompetitie.
De trofee zal een mooi plekje op de slaapkamer krijgen, waarschijnlijk boven zijn bed.

Tenslotte spoedt hij zich naar zijn gasten om er een extra biertje op te nemen.

 

Hieronder de totstandkoming van de ranglijst en de complete einduitslag

Nick Broersen deed dit jaar voor het eerst mee aan de strijd om de titel “Zandtemer voetbalcoach 2019”
Hij liet er direct geen gras over groeien. Al heel snel zat hij in de kopgroep, nam de leiding over en stond deze niet meer af. Anders dan PSV zorgde hij dat zijn voorsprong tegen de 100 punten bleef.

Met een totaal van 1587 punten eindigde hij ook nog eens als 8e van de 28.000 deelnemers bij de krant. Terug naar de Zandtemer ranglijst, onderdeel van het grote geheel.

Titelverdediger John v Woesik en ook Mattijs Bleijendaal deden verwoede pogingen om FC Broesoe, het team van Nick Broersen, te achterhalen. Het resulteerde in een 3e en 2e plaats.

De laatste weekwinnaar van dit seizoen was de zalm-liefhebber Maarten Smit met liefst 78 punten.
Toch kwam hij in de eindrangschikking niet verder dan de 20e plaats, maar het lijkt een goede opsteker voor volgend jaar. Andere week-winnaars waren: in ronde 30, Bryan Scheerhoorn, 58 pnt. 31, John v Woesik 55 pnt. 32, Jim v.d Voort 70 pnt en 33. Bob Brandt met 68 pnt.