Definitieve gunning LED-verlichting in Schagen

De gemeente Schagen bouwt al haar openbare verlichting om naar LED-verlichting. Voor de uitvoering van deze werkzaamheden heeft de gemeente een Europese aanbesteding gehouden op basis van de beste prijs-kwaliteitverhouding. Donderdag 29 maart heeft naar aanleiding van deze aanbesteding de definitieve gunning plaatsgevonden. De werkzaamheden worden opgedragen aan het bedrijf Ziut BV. Wethouder Sigge van der Veek; “Door efficiënt om te gaan met openbare verlichting is grote winst te boeken. Niet alleen in geld en voor het milieu, maar ook door meer veiligheid en minder lichthinder en storingen.”

LED-verlichting

LED-verlichting is energiezuinig, vermindert de CO²-uitstoot, is minder storingsgevoelig en vraagt minder onderhoud. Het ombouwen van de openbare verlichting draagt bij aan de duurzaamheid doelstellingen van de gemeente Schagen. Naast kostenbesparing, geeft LED-verlichting ook een verbeterde beleving. Deze witte LED-verlichting geeft een betere kleurherkenning op straat waardoor de sociale veiligheid verbetert. In totaal worden 640 lichtmasten en 11.260 verlichtingsarmaturen vervangen. Daarnaast worden er nog 165 sierarmaturen omgebouwd, zodat ook die voorzien kunnen worden van LED-verlichting.

Werkzaamheden

Halverwege juni van dit jaar start de aannemer met de daadwerkelijke uitvoering van de werkzaamheden. De bedoeling is dat de werkzaamheden in het eerste kwartaal van 2019 afgerond zijn. In de komende periode vertelt de aannemer uitgebreid over de werkzaamheden en wat dit voor de inwoners gaat betekenen.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info