Denk mee over eventueel trimparcours ’t Zand

De Stichting Stimulering Dorpsactiviteiten (SSDA) wil graag bij de inwoners van ’t Zand inventariseren of er draagvlak is voor, of behoefte aan, een trimparcours in ’t Zand. “Graag ontvangen we reacties en komen we in contact met een ieder die met ons mee wil denken over zo’n parcours”, vertelt Ingrid Pijnacker namens de SSDA.

“Het parcours zou een mooie aanvulling kunnen zijn op het wandelpad om het dorp. Eveneens zou het een toevoeging kunnen zijn bij een doorstart van de Sportdag.” Her en der in Nederland zijn verschillende van dit soort trimtrajecten te vinden. De SSDA heeft vorig jaar een mail ontvangen van voormalig inwoner Yvo Booij met dit idee. Op verschillende locaties langs het wandelpad zouden bijvoorbeeld verschillende simpele constructies komen te staan, waar oefeningen gedaan kunnen worden. Denk hierbij aan een evenwichtsbalk, een stang om je aan op te trekken etc.. Naast het hardlopen worden dus ook andere spiergroepen getraind. Een voorbeeld van zo’n parcours is onder meer de trim- en cooperbaan in Harderwijk.

Yvo: “Tijdens mijn vakantie in Zwitserland kwam ik een soort hardloopparcours tegen. Dit was een simpel pad door het bos, met na elke twee minuten rennen, een aantal constructies. Zo bestond de eerste constructie uit twee palen met een stang ertussen, waar men zich aan op kon trekken. De oefeningen werden in drie categorieën ingedeeld; amateur, beweeglijkheid en kracht. Zo was amateur de makkelijke variant en beweeglijkheid en kracht waren de wat zwaardere oefeningen. Ik heb hier erg van genoten en heb op een leuke manier veel spiergroepen kunnen trainen. De eerste vraag die bij mij opdook, was of dit ook bij ons in de omgeving te vinden is. Het is wellicht een leuk idee om zoiets tot stand te brengen. Het gaat hier niet om complexe constructies waar veel geld in gestoken moet worden. Het gaat over een paar simpele oefeningen om alle spieren te kunnen trainen.”

Iedereen die wil meedenken over het eventueel tot stand komen van zo’n parcours kan zich richten tot de Stichting Stimulering Dorpsactiviteiten door een e-mail te sturen naar: ingridpijnacker@kpnplanet.nl

Een aantal voorbeelden:

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info