Dierenambulance Schagen-Hollands Kroon kan even niet rijden

De dierenambulance Schagen – Hollands Kroon vervoert gevonden zwerfhuisdieren. Soms zijn de dieren gewond of overleden. Ook gewonde, in het wild levende dieren en vogels, zoals zwanen en reigers, vervoert de dierenambulance. Deze week is duidelijk geworden dat, door gebrek aan vrijwilligers, voorlopig niet meer gereden kan worden in het zuidelijk deel van Hollands Kroon en Schagen, vanaf 1 juli 2018.

Noodoplossing
De tijdelijke oplossing is dat inwoners zelf de bedoelde dieren brengen naar de Dierenopvang Schagen-Hollands Kroon aan de Ambachtsdijk 7 te Tuitjenhorn.
De dierenambulance Schagen-Hollands Kroon blijft iedere dag 24 uur bereikbaar via het centrale nummer van de Dierenopvang : 0224 55 18 18 U krijgt dan telefonisch advies op uw vragen en hoe u om kunt gaan met een gevonden huisdier.

Acute noodsituaties
Tijdens de openingstijden van het asiel, van 11.00u – 16.00u elke dag, behalve op donderdag en zondag, probeert de opvang om in geval van een acute noodsituatie een auto te laten rijden vanuit het asiel. Dit kan echter niet gegarandeerd worden.
Buiten de openingstijden en in overige gevallen doet de opvang een beroep op de inzet van de inwoners zelf.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info