Digitaal onderzoek op papier in de bus

Vanwege een digitale fout gaat de gemeente Schagen het onderzoek naar hoe het met de inwoners gaat op papier versturen. Twee weken geleden hebben ruim 6.000 inwoners de vraag gekregen om mee te doen aan het onderzoek. Het blijkt dat de website waarop de inwoners de vragen konden invullen, niet goed werkt. Daarom gaat de gemeente deze inwoners het onderzoek op papier geven.

Foutmeldingen
De gemeente hoorde van veel inwoners dat zij een foutmelding kregen als ze de website van het onderzoek bezochten. De site zou niet te vinden zijn of onbereikbaar zijn. In sommige gevallen kregen inwoners een melding dat de website een virus zou verspreiden. Het onderzoeksbureau EHERO dat het onderzoek voor de gemeente uitvoert, heeft verzekerd dat daarvan geen sprake is. Door een digitale fout krijgen inwoners deze meldingen.

Oplossing op papier
EHERO heeft geprobeerd de foutmeldingen op te lossen. Dat lukt slechts deels. Als inwoners een andere browser gebruiken en het webadres in de zoekbalk tikken, gaat het vaak wel goed. Wethouder Jan Steven van Dijk hier over: “We vinden het vooral vervelend voor de inwoners die deze meldingen gekregen hebben. En zich hierover misschien ongerust hebben gemaakt, terwijl er niets aan de hand is. Samen met EHERO hebben we besloten een papieren vragenlijst naar de inwoners te sturen. Ik heb namelijk veel inwoners gesproken die graag mee willen doen. Ik hoop dan ook, dat zij alsnog meedoen aan het onderzoek. Hoe meer inwoner dat doen, hoe beter wij ervoor kunnen zorgen dat onze inwoners hier prettig wonen en werken.”

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info