Digitaal post van gemeente Schagen

Vanaf 1 november kunnen inwoners digitaal post ontvangen van de gemeente Schagen. Vanaf die datum is de gemeente aangesloten bij de Berichtenbox van MijnOverheid. Ook overheidsinstanties zoals de Belastingdienst en het UWV sturen hun post digitaal via de Berichtenbox. Burgemeester Marjan van Kampen: “Wij willen onze dienstverlening blijven verbeteren. Digitaal post versturen past daar prima bij.”

De gemeente gaat de brieven over het verlopen van paspoorten, id-bewijzen en rijbewijzen voortaan digitaal versturen. Dat scheelt de gemeente jaarlijks 7500 papieren brieven. Het voordeel van de Berichtenbox is dat inwoners overal bij hun post van de overheid kunnen. Is er digitaal post voor hen, dan krijgen zij hierover automatisch een e-mail.

Dienstverlening verbeteren
In de toekomst wil de gemeente meer post digitaal versturen, zoals de OZB-aanslag of brieven over bijvoorbeeld vergunningaanvragen van inwoners. “Inwoners willen goede dienstverlening tegen zo laag mogelijk kosten. En dan ook nog zo gemakkelijk mogelijk. Digitale post hoort daarbij. Maar we willen nog meer verbeteren. We willen bijvoorbeeld dat voor de zomer volgend jaar inwoners hun paspoort thuis of op hun werk kunnen laten bezorgen. Ook willen we dat inwoners digitaal aangifte kunnen doen van de geboorte van hun zoon of dochter.”

Overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar
De Berichtenbox is overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar. Via DigiD kunnen inwoners inloggen in de Berichtenbox. Wil iemand geen digitale post ontvangen? Dan kan diegene dat in de Berichtenbox aangeven. Is iemand niet aangemeld bij de Berichtenbox? Dan blijft de gemeente de brieven gewoon op papier versturen.

Aanmelden voor de Berichtenbox kan via www.mijn.overheid.nl. Dat kan met DigiD. Heeft iemand nog geen DigiD, dan kan dat aangevraagd worden bij www.digid.nl/aanvragen. Meer informatie over de Berichtenbox en digitale post is te vinden op www.mijn.overheid.nl.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info