Doc Holiday Kampioen en winnaar in ’t Zand

Doc Holiday heeft maandag in ’t Zand een dubbelslag geslagen. De ruin won de koers over de Keinsmerweg en verzekerde zich daarmee ook van de titel in het klassement ‘Paard van het jaar’. Het werd nog mooier voor de Stal Meiden van Assum, want pikeur Bo Sprengers pakte in de slotkortebaan ook de overwinning in het leerlingklassement.

Het seizoen van Doc Holiday was na drie overwinningen, waaronder het Nederlands Kampioenschap in Middenbeemster, al meer dan geslaagd. Dat er ook nog een grote kers op de taart zou komen, had echter niemand meer verwacht. In ’t Zand startte Doc Holiday voor het eerst met een handicap van vijf meter en dat bevorderde zijn kansen niet. Ook de winst in het klassement ‘paard van het jaar’ leek daardoor uit beeld. Om dit te bewerkstelligen moest Doc Holiday immers meer punten scoren dat Eliot Charisma, het paard dat juist de laatste weken zo goed op dreef was.

Beslissend punt

Het liep echter anders. Eliot Charisma verloor in de tweede omloop van Spirit Scott en Doc Holiday had na knappe zeges op Lordspirit en Barbert wel de derde omloop bereikt. Het beslissende punt werd vervolgens eenvoudig binnengehaald tegen Fullrich v Assum in de derde omloop. Daarna volgde een knappe zege op Ronny Brandt waarna ook de razendsnelle Southwind Raptor werd verslagen. De eindstrijd was niet spannend. De titelverdediger met Lindsey Pegram ging te vroeg van start en maakte een galoppade. Jammer voor de inwoonster van ’t Zand en de kersverse kampioen bij de pikeurs. Haar seizoen was echter al meer dan geslaagd.

Het brons was voor Contador en Manon Pools die na een ijzersterk optreden eigenlijk te weinig kregen. In de halve finale verloor de combinatie, na wellicht de snelste rit van de middag, tegen Southwind Raptor. Ronny Brandt en John de Leeuw eindigden als vierde. De strijd in het leerlingklassement was al eerder op de middag beslist. Djimmy Schneider moest met Calistokingsdeep de kortebaan winnen om in de race te blijven, maar verloor al in de eerste omloop van Spirit Scott.

Omzet

Het mooie weer en het fraaie deelnemersveld had veel publiek naar de Keinsmerweg getrokken. In totaal werd er 31.253,50 euro omgezet. Net geen lokaal record, maar wel ongeveer 2.000 euro meer dan vorig jaar.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info