Dokkers presteren goed in Beesel

Zaterdag werd de zevende wedstrijd om de LJC verreden op de Walsberg in Beesel-Reuver. Er was een vernieuwd parcours uitgezet in dit bosrijk gebied. Het parcours bevatte pittige klimmen, technische afdalingen, single track en technisch uit te voeren stukken met trappen, mul zand en over boomwortels.

Categorie 6: Coen Donker startte op de eerste startrij in een veld met 38 renners. Coen startte goed en lag na driehonderd meter in de eerste bocht als tweede renner. In de eerste twee rondjes werd er niet hard gereden en bleef de groep van circa vijftien renners dicht bij elkaar. Coen hield zijn hoofd koel en volgde goed in deze groep. In de derde ronde kwam het tempo erin en reden twee renners weg en viel de groep uiteen. Coen zal in de derde groep met ongeveer vijf renners die goed door reed. Door pech en vallen in mul zand vielen verschillende renners terug en Coen reed behendig door. In de laatste rond reed Coen op de vierde plaats op jacht naar het brons, maar kon de renner net niet meer inhalen.
Categorie 7: Binck Burger startte in een veld van ongeveer dertig renners en hij had een mooie start. In de eerste twee ronde lag het temp gelijk erg hoog en moest hij volgen. De ronden daarop reed hij sterk door maar viel helaas enkele plaatsen terug. Door de duur circa 55 minuten was het een zware wedstrijd in combinatie met het warme weer. De exacte uitslag was op moment van vertrek nog niet gepubliceerd maar Binck finishte rond de twintigste plaats.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info