doko nieuws 20.03.2023

VAN DE VOORZITTER

=================

Een gezellige DOKO-avond afgelopen vrijdag met spannende partijen en wisselende uitslagen. Je kunt de wedstrijdverslagen van Sandra hieronder lezen. Voor DOKO 1 gaat het erom spannen de komende weken of lijfsbehoud in de 1e klasse er nog in zit. DOKO 2 presteert ondanks de personele krapte vrij stabiel en DOKO 3 doet bovenin mee in de 4e klasse, al zal het kampioenschap er niet meer in zitten. De komende twee weken zijn uitwedstrijden en dan nog nog één thuiswedstrijd te gaan. Na de laatste competitieavond staat er op vrijdag 21 april nog een DUO-uitwisseling met Polisport op het programma.  Laat nog even aan Sandra weten of je mee wil doen. Polisport heeft al laten weten met 4 of 5 duo’s te komen, dus wel zo leuk als wij ook met voldoende duo’s zijn. Daarna volgt nog nog het clubkampioenschap. Daar komt nog nader bericht over, dus houd de app in de gaten.

Nico

 

PROGRAMMA

============

Vr. 24-03   20.00 uur    JOVO 1  –  DOKO 1               Ron, Ingmar, Michael

Vr. 24-03   20.00 uur    StedeBroec 7  –  DOKO 2    Jacco, Martin, Sandra

Vr. 24-03   20.00 uur    Alkmaar 5  –  DOKO 3          Nico, Arjan, Chris

 

UITSLAGEN

==========

DOKO 1 speelde thuis tegen hekkensluiter US uit Amsterdam. Uit werd er met 10-0 gewonnen maar al gauw zagen we dat de teamsamenstelling van de tegenstander nu anders was dus of dat resultaat weer behaald kon worden was de vraag. De start was voortvarend. Na winst van Ron, Ingmar, Michael en de dubbel (11-5 in de 5e game) stond het 4-0. Hierna volgde echter een hele spannende pot waarbij Ingmar met 11-7, 12-14, 8-11, 14-12 en 5-11 aan het kortste eind trok. Na vervolgens drie overwinningen op rij stond het 7-1 maar hierna moest Michael tegen de sterkste speler Aliasksandr. Met 6-11, 11-7, 8-11 en 11-13 ging het punt naar de tegenstander. Ron sloot hierna zonder problemen af door te winnen van Layla zodat het een mooie 8-2 overwinning werd.

DOKO 2 speelde thuis tegen het hele gezellige Alkmaar 3. Uit werd er met 6-4 verloren maar speelde Tim nog mee. Nu kregen Jacco en Martin versterking van Arjan die ook in zijn eigen team moest spelen zodat het voor hem een drukke avond werd. Na een nipte nederlaag van Jacco trok Martin de stand gelijk maar door verlies van Arjan en de dubbel werd het 1-3. Martin verloor van de sterk spelende Johan en toen volgde de kraker van de avond : Jacco tegen Fernando. Fernando is een beetje over-fanatiek en speelt met noppen dus opletten geblazen, niet te veel doen en voor elk punt strijden. Met 9-11, 9-11, 11-8, 11-9 en 11-8 trok Jacco de wedstrijd uiteindelijk naar zich toe! Arjan won hierna van Joseph zodat het 3-4 stond. Martin maakte het ook superspannend tegen Fernando maar verloor helaas de 5e game en Arjan had geen vat op het spel van Johan. Jacco wist de laatste partij gelukkig nog te winnen zodat het 4-6 werd.

DOKO 3 speelde thuis tegen hekkensluiter Duintreffers. Uit werd er met 8-2 gewonnen en dat was ook het minimale doel van deze avond. Arjan opende deze keer zodat hij daarna naar het tweede team kon, en won zonder problemen van Marc. Sandra won van Piet en Nico van Frankwin zodat het 3-0 stond. Arjan was weer gevlogen zodat Nico en Sandra gingen dubbelen en het vierde punt wisten te behalen. En zo ging het verder. Het was wel opletten geblazen, indutten lag op de loer maar daar wisten allen goed voor te waken. Alleen bij de een-na-laatste partij kwam er een kinkje in de kabel. Nico had geen vat op het spel van Marc en moest in vier games het punt aan de tegenstander laten. De laatste partij werd door Arjan gewonnen zodat het een mooie 9-1 overwinning werd.

 

Dinsdag kunnen we weer even trainen op wat we deze speelweek zijn tegengekomen zodat we vrijdag goed beslagen ten ijs komen in de uitwedstrijd.

 

Sandra

 

UITJE JEUGD OP ZONDAG 19 MAART 2023

==================================

Eindelijk was er gelegenheid om met de jeugdleden het 50 jarig jubileum van Doko te vieren. Dertien jeugdleden gingen met trainer Ron en bestuurslid jeugd Trudy opgewekt naar de bowling in Schagen. Er werd sportief en enthousiast gespeeld. Iedereen hielp iedereen en de sfeer was perfect. De uitslagen noch op de foto, noch op papier. Alleen vandaag bleek de printer het opeens niet te doen 🤷🏼‍♀️.

Daarna werd er een bezoek gebracht aan de Smikkelhof in Schagen. Onder het genot van patat en een frikandel of kroket werd gelachen en (na)gepraat. Niet alleen over het bowlen, maar ook over de kraker Ajax Feijenoord. Na afloop kreeg iedereen het jubileumboek en een leuke sleutelhanger.  Voor mijn gevoel een middag met een gouden randje. De ouders die reden : ‘dankjulliewel’.

Trudy

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info