dokonieuws 03.04.2023

VAN DE VOORZITTER

Een waar genoegen was het om afgelopen vrijdag weer eens good old Arie Tiel te zien spelen. Arie speelde mee in de uitwedstrijd bij Disnierats. Ondanks allerlei lichamelijke ongemakken wist Arie toch twee overwinningen te behalen.

Minder goed nieuws is het dat met nog één speelronde voor de boeg ziet het er helaas naar uitziet dat DOKO 1 zich niet kan handhaven in de 1e klasse. Ron en Ingmar wisten zich dapper te weren in de uitwedstrijd tegen concurrent Rapidity, maar gingen toch met een 6-4 nederlaag naar huis. Ook het 2e team van Jacco en Martin is onderaan beland in de 3e klasse, maar hopelijk kunnen ze in de laatste wedstrijd nog genoeg punten verzamelen om afstand te nemen van Stede Broec.

 

Nico

 

 

PROGRAMMA

===========

Vr. 14-04   20.00 uur   DOKO 1  –  Olympia 2     Ron, Ingmar, Michael

Vr. 14-04   20.00 uur   DOKO 2  –  Olympia 4     Jacco, Martin, Nico

Vr. 14-04   20.00 uur   DOKO 3  –  Olympia 5     Ton, Arjan, Sandra

 

UITSLAGEN

=========

DOKO 1 speelde op zaterdagmiddag uit tegen Rapidity 3 uit Beverwijk. Door verhindering van Michael werd er nog geprobeerd om de wedstrijd te verzetten maar Rapidity kon of wilde hier niet aan meewerken. Dus raakten Ron en Ingmar met z’n tweeën op pad. En dat was jammer want het gevecht om degradatie gaat tussen beide teams. Dus zonder te spelen stond het al 3-0 voor Rapidity. Aan Ron en Ingmar de taak om het verschil zo klein mogelijk te houden. Ron opende sterk en won van Leon. Hierna een hele spannende partij maar helaas verloor Ingmar de beslissende vijfde game. De dubbel ging in vieren verloren maar door winst van Ron op andere Ron werd het 3-2. Vervolgens weer een hele spannende partij voor Ingmar maar dit keer werd de vijfde game heel knap met 9-11 gewonnen. Ron had vervolgens een vierde game nodig maar won de laatste overtuigend en zorgde voor het vierde punt. Ingmar had tot slot geen antwoord op het spel van Leon waardoor het uiteindelijk een 6-4 nederlaag werd. Met nog 1 wedstrijd te gaan en 6 punten achter op Rapidity is handhaving in de eerste klasse een beetje ver weg….

DOKO 2 en DOKO 3 speelden beiden op vrijdagavond uit tegen Disnierats. Voor het tweede team een belangrijke wedstrijd want ook hier wordt gestreden om degradatie te voorkomen. Disnierats is echter de koploper en kon met 8 punten kampioen worden dus het zou geen gemakkelijke strijd worden. Jacco en Martin kregen deze keer versterking van Arjan. En hoe! Na verlies van Jacco en Martin zorgde Arjan heel knap voor het eerste punt door met 10-12, 11-9, 10-12 en 9-11 te winnen van Eric. Vervolgens werd ook deze week de dubbel verloren en wist Jacco niet te winnen van Hans. Het was wederom Arjan die voor het tweede punt zorgde. Hij won in vieren van Edwin waardoor het 4-2 werd. Trainingsarbeid wordt dus beloond!!! Helaas gingen de resterende vier partijen (alle vier in drie games) verloren zodat er uiteindelijk 8-2 op het scorebord kwam te staan. Disnierats werd hiermee kampioen en waren Jacco en Martin wederom zeer blij met de invaller. Tijdens de laatste wedstrijd zal alles uit de kast moeten worden gehaald om degradatie nog te voorkomen.

DOKO 3 speelde tegen Disnierats 8. Thuis werd er 6-4 verloren maar beide teams stonden nu in een andere samenstelling dus was er van alles mogelijk. Doordat Arjan inviel bij het tweede werd Arie opgetrommeld. Gelukkig genoeg hersteld van de schouderblessure en uitgerust terug uit Spanje dus vol goede moed begon Arie de wedstrijd. De eerste game nog even onwennig, het was ook wel een heel poosje terug dat Arie achter de tafel stond, maar al gauw had hij de slag weer te pakken en haalde het eerste punt binnen. Sandra wist in een spannende vijfsetter net niet te winnen van Rene M. maar Nico zorgde voor een 2-1 voorsprong door de 5e game met 11-6 te winnen van Peter. De dubbel liep niet zoals het moest waardoor het 2-2 werd. Hierna de tweede mooie overwinning van Arie en Nico maakte er vervolgens 2-4 van door te winnen van Rene K. Sandra speelde hierna tegen Peter en kwam 2-0 achter te staan maar gelukkig wist zij tijdig het tij te keren en won de partij alsnog, 2-5. Met 10-12, 12-10, 12-10 en 11-8 wist Nico net niet te winnen van Rene M (3-5) en Arie had geen antwoord op het spel van Peter (4-5). Doordat werkelijk alle partijen in vier of vijf games werden gespeeld was het een lange avond zodat om kwart voor 12 nog gestart werd met de laatste en beslissende partij. Met 8-11, 13-11, 11-9, 4-11 en 6-11 trok Sandra aan het langste eind en haalde hiermee een 6-4 overwinning binnen.

 

Komende week een vrije week zodat iedereen nog even extra kan trainen om vervolgens 14 april alles er uit te halen om degradaties te voorkomen!

 

Sandra

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info