dokonieuws 17.04.2023

VAN DE VOORZITTER

De competitie zit erop. De laatste thuiswedstrijd leverde een spannende en gelijkopgaande tweestrijd op tussen  3 teams van Olympia en 3 van DOKO. Uiteindelijk twee gelijke spelen en één kleine overwinning. Zuur dat juist het 2e team dat een kleine overwinning pakte toch als laatste is geëindigd in hun poule. Maar een blik op de uitslagen in de andere poules leert dat een degradatie misschien nog afgewend kan worden. Maar even afwachten wat de competitieleider beslist. Komende vrijdag vindt nog de uitwisseling met Polisport plaats, onze buren uit Schagen. Die komen met 4 duo’s naar ’t Zand. Ook wij hebben een lijstje van 8 spelers samengesteld. We hebben ook nog steeds een DOKO-Drome, dus alle ingrediënten voor een gezellige en sportieve avond. Veel plezier alvast!

 

Nico

 

 

PROGRAMMA

============

Senioren   :    Vr. 21-04   20.00 uur    Uitwisseling met Polisport

 

Spelers : Ron, Ingmar, Michael, Jacco, Martin, Arjan, Nico, Sandra

 

 

Jeugd       :     Zo. 23-04  11.00 uur   Uitwisseling met DOV

 

Spelers :  Cheyenne, Lauren, Thomas, Kevin, Leet, Lau, Jochem, Fenn

 

 

UITSLAGEN

=========

Afgelopen vrijdag leek het ook wel op een uitwisseling want alle teams speelden tegen Olympia. Het eerste tegen Olympia 2. Uit werd het nog een gelijkspel, voor behoud in de eerste klasse zouden meer punten nodig zijn dus het zou een zware dobber worden. Ron opende de wedstrijd tegen Erik en maakte er gelijk een spannende vijfsetter van. Gelukkig werd de beslissende game met 11-6 gewonnen. Ingmar verloor in vieren van Peter en Michael had geen antwoord op het spel van Albert. Doordat de dubbel heel netjes werd gewonnen stond het weer gelijk, 2-2. Een mooie zege van Ingmar op Erik en Ron won van Albert zodat het 4-2 kwam te staan. Michael verloor vervolgens van Peter en Ingmar verloor van Albert (11-9, 4-11, 3-11, 16-18 (!) ) zodat het weer gelijk stond. Michael verloor in vieren van Erik maar Ron trok de stand weer gelijk door in vieren van Peter te winnen.  Uiteindelijk eindigt DOKO 1 met 45 op de een-na-laatste plaats en doordat er twee teams degraderen wordt het volgend seizoen dus weer tweede klasse.

DOKO 2 speelde tegen Olympia 4. Beide teams hadden zoveel mogelijk punten nodig om degradatie te voorkomen, en ook StedeBroec was nog degradatie-kandidaat, dus elk punt was een belangrijke deze avond. Traditiegetrouw opende Jacco de avond en won keurig in vieren van Wilma. Martin volgde dit voorbeeld en won in vieren van Jan. Deze week speelde Nico mee, helaas ging zijn eerste partij verloren. De dubbel, altijd een dingetje bij DOKO 2, werd deze week gewonnen!! Hoe lekker!! Hierna een spannende pot van Martin maar met 16-14, 10-12, 11-5, 5-11 en 7-11 ging het punt naar Olympia. Jacco verloor hierna van Jenna zodat het 3-3 kwam te staan. Nico zorgde voor een voorsprong door in vieren van Jan te winnen en Martin won keurig in vijven van Jenna zodat het 5-3 werd. Nico had geen antwoord op het directe spel van Wilma maar Jacco won vervolgens in vieren van Jan zodat het een 6-4 overwinning werd. De vreugde hiervan was van korte duur want al snel bleek dat concurrent StedeBroec met 7-3 had gewonnen (mede door het uitvallen van een speler van de tegenpartij 😔). Hierdoor eindigt DOKO 2 helaas op de onderste plek…

DOKO 3 speelde tegen Olympia 5 dat al een aantal weken kampioen was. Samen met DOV werd er nog gestreden om de tweede plek dus evengoed werd alles uit de kast gehaald. Deze week stond Ton weer achter de tafel, was eventjes terug, maar goed om hem weer te zien spelen! In het begin nog wat onwennig en zonder vertrouwen, maar dat kwam langzaam een beetje terug en met wat peptalk leek de derde partij er weer op! Helaas geen overwinning maar tegen de kampioen geen schande. Sandra begon sterk en won van Ruud, maakte het Niels (die nog maar 2 partijen had verloren) knap lastig maar verloor en de derde partij vergeten we heel snel (tegen Jasper met zijn k… noppen). Arjan was deze avond goed op slag!! Won eerst van Jasper met 12-10 in de vijfde game, won samen met Sandra de dubbel, won in vieren van Ruud en in vijven (13-11 in de beslissende game) van Niels!! Ongeslagend deze avond dus, heel knap!! Uiteindelijk een 5-5 gelijkspel maar DOV won met 6-4 zodat het een derde plaats is geworden.

Volgende week zal ik de officiele eindstanden en persoonlijke resultaten plaatsen.

 

Sandra

 

DOKOLOTTO

Hierbij de trekkingen van 24-03-2023 tot en met 21-04-2023

 

TREKKING 24-03-2023

 

1e prijs  nummer   4    familie Groot

2e prijs  nummer   52  Arie Tiel

 

TREKKING  31-03-2023

 

1e prijs  nummer   3   Frans van Loon

2e prijs   nummer   6   familie de Groot

 

TREKKING  07-04-2023

 

1e prijs  nummer    49  Ron Jimmink

2e prij   nummer       7  Adriaan Hertogh

 

TREKKING  14-04-2023

 

1e prijs  nummer   79  Tim Bakker

2e prijs  nummer   58  Erwin-Jan Klomp

 

TREKKING  21-04-2023

 

1e prijs  nummer   11  Theo Volkers

2e prijs  nummer    6   Fam. de  Groot

 

 

 

 

 

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info