Dokonieuws 30 januari 2023

VAN DE VOORZITTER

De kop is eraf. De eerste wedstrijden zitten erop. Alle teams speelden tegelijk thuis en alle partijen waren ook spannend.

De grote man van de avond was Ingmar, die maar liefst twee partijen in winst wist om te zetten in de eerste partij in de 1e klasse.

Dat was geheel tegen zijn eigen verwachting in. Zo zie je maar: als je er niet teveel druk op zet voor jezelf komt je misschien wel tot de beste prestaties. Volgende week zijn er uitwedstrijden, succes alvast allemaal.

 

DOKOLOTTO

TREKKING 20-01-2023

 

1e prijs  nummer  80  Arjan Dekker

2e prijs  nummer  45  Cees Volkers

 

TREKKING  27-01-2023

 

1E  prijs  nummer  18 Ingmar Alting

2e prijs  nummer   11 Theo Volkers

 

TREKKING 03-02-2023

 

1e prijs  nummer 46  Dick Stoutjesdijk

2e prijs  nummer 34  Han Müller-Vlaar

 

WEDSTRIJDNIEUWS

PROGRAMMA

============

Vr. 03-02   20.00 uur   US 5  –  DOKO 1                   Ron, Ingmar, Michael

Vr. 03-02   20.00 uur   Alkmaar 3  –  DOKO 2         Jacco, Martin, Tim

Vr. 03-02   20.00 uur   Duintreffers 2  –  DOKO 3   Ton, Arjan, Nico

 

UITSLAGEN

==========

DOKO 1 speelde de eerste wedstrijd in de 1e Klasse thuis tegen TSTZ Haarlem 1. Ron opende tegen de sterkste speler Lesley en moest dus gelijk vol aan de bak. Helaas wist Ron niet te winnen. Hierna de beurt aan Ingmar. Hij speelde sterk, goed geconcentreerd en liet zich gelukkig niet van de wijs brengen door het gedrag van Paul en won zijn partij!!! Michael speelde ook super sterk, kwam tot de 5e game, maar helaas ging deze met 7-11 naar Marcel. De dubbel (Ron en Michael) was ook spannend. Mooie rally’s en overtuigend spel en ook hier kwam het tot een vijfde game. Deze werd met 11-4 gewonnen dus een verrassende 2-2 tussenstand. Hierna werden de punten om en om verdeeld waarbij Lesley ook voor Ingmar en Michael te sterk was. Waarbij Ingmar zijn partij tegen Marcel ook wist te winnen, knap!! Waarbij Michael het Paul heel lastig maakte maar niet wist te winnen. En waarbij Ron de twee enkels wel wist te winnen! Al met al stond er aan het eind van de avond 5-5 op het scorebord en dat is een verrassend goed begin in de 1e klasse!!!

DOKO 2 speelde tegen De Victors 4. Met Jelle, Piet en Roy bekende gezichten. Roy is de sterkste van de drie en dat bleek ook deze avond. Hij won al zijn partijen in drie games. Ook Piet is een lastige speler, sterker geworden de laatste tijd, en dus moesten Jacco, Martin en Tim alle zeilen bijzetten tegen hem. Martin kwam tot een vijfde game maar deze ging helaas met 8-11 verloren. Jacco moest het ook in de 5e game uitvechten maar verloor deze met 6-11. Tim daarentegen had het spel helemaal door en maakte met 11-9, 11-7 en 11-9 korte metten. Tegen de derde speler Jelle was het minder spannend. De wedstrijden tegen hem werden alle in drie games gewonnen. De dubbel van Jacco en Tim werd in 4 games verloren zodat het uiteindelijk 4-6 werd.

DOKO 3 speelde thuis tegen DOV 8. Qua ranking staan zij onderaan in de poule maar al snel bleek dat dit zeer vertekenend was. Drie jonge spelers, net uit de jeugd vandaan, dus dan word de ranking anders ingeschat blijkt, en moeten zij zich omhoog werken. Nico, Arjan en Sandra moesten dus aan de bak. Jaap, Fabian en Jelle speelden alle drie technisch goed, alle drie snel spel, maar ook nog wel wat onbesuisd en te gretig. Nico opende naar wat later bleek tegen de sterkste speler Jaap en wist helaas niet te winnen. Arjan trok de stand gelijk door te winnen van Fabian en Sandra zorgde voor een 2-1 voorsprong door te winnen van Jelle. De dubbel was heel spannend en ging gelijk op. Helaas verloren Arjan en Sandra de vijfde game met 10-12… Hierna wist ook Arjan niet van Jaap te winnen maar zorgde Nico voor een 3-3 tussenstand door te winnen van Jelle. Sandra en Arjan wonnen vervolgens ook en was een gelijkspel al zeker. Sandra verloor helaas ook van Jelle (nipt, het werd 9-11, 9-11 en 13-15) en Nico kon helaas geen vat krijgen op het spel van Fabian. Hiermee werd het dus uiteindelijk 5-5.

 

Volgende week een uitwedstrijd, succes allen!!

Gr. Sandra

 

 

 

 

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info