dokonieuws 6 februari 2023

VAN DE VOORZITTER

Afgelopen vrijdag speelden we een competitiewedstrijd tegen Duintreffers in Schoorl.

Ooit een roemruchte vereniging met hoog spelende teams. Inmiddels heeft de club nog vier teams in competitie, het eerste team speelt in de derde klasse, het tweede in de vierde klasse en er zijn nog twee teams in de vijfde klasse.

Een beeld dat we op dit moment bij veel verenigingen zien, ooit grote clubs zien veel competitieteams afhaken.

De coronaperiode heeft daar zeker ook aan bijgedragen, maar volgens de NTTB neemt de deelname aan de competitie al jaren af, terwijl het ledenaantal landelijk stabiliseert. Vooral bij de jeugd. Zorgelijk en alle reden om eens kritisch naar de competitie te kijken en te experimenteren met andere vormen, want uitwedstrijden van vijf uur spelen, bij de senioren soms tot na middernacht is misschien wel niet meer van deze tijd.

 

Nico

 

PROGRAMMA

===========

Vr. 10-02   20.00 uur    DOKO 1  –  JOVO 1               Ron, Ingmar, Michael

Vr. 10-02   20.00 uur    DOKO 2  –  StedeBroec 7    Jacco, Martin, Tim

Vr. 10-02   20.00 uur    DOKO 3  –  Alkmaar 5          Arjan, Chris, Sandra

 

UITSLAGEN

==========

DOKO 1 moest uit tegen US 5 in Amsterdam maar op verzoek van de tegenstander is deze wedstrijd verplaatst naar vrijdag 3 maart.

DOKO 2 speelde uit tegen Alkmaar 3. Het werd een spannende wedstrijd die gelijk op ging. Jacco opende de wedstrijd en met 11-8, 10-12, 9-11 en 12-14 werd het eerste punt binnen gehaald. Martin verloor hierna in vieren en Tim verloor in vijven (13-11 in de beslissende game). De dubbel werd door Martin en Tim verloren en zo stond het 3-1. Door mooie overwinningen van Jacco en Tim werd de stand weer gelijk getrokken. Fernando was een maatje te groot voor Martin maar Tim won van Joseph dus 4-4. Hierna moest Jacco tegen Fernando en deze werd in vier games verloren. Aan Martin de eer om er een gelijkspel uit te trekken maar helaas ging de vijfde set tegen Johan met 11-6 verloren. Al met al werd het uiteindelijk een 6-4 nederlaag.

DOKO 3 speelde uit tegen Duintreffers 2. Het werd geen lange avond want bijna alle partijen werden in drie games beslist. Voor Arjan en Nico was er geen vuiltje aan de lucht, ze waren geen moment in gevaar. Alle drie hun enkelpartijen werden zonder problemen gewonnen en samen wonnen ze ook de dubbel. Ton had wat meer moeite. Hij mocht openen tegen good old Piet Hof en maakte er een spannende pot van. Het werd 11-7, 2-11, 11-9 en 11-9 voor Piet. Ook tegen Frankwin had Ton het lastig, deze werd met nipt met 11-9, 12-14, 11-9 en 11-8 verloren, het scheelde dus telkens maar een paar puntjes. Maar Ton liet zich niet van de wijs brengen en de laatste partij tegen Marc werd gewoon keurig in drieën gewonnen. Zo stond er aan het einde van de avond een keurige 8-2 overwinning op het scorebord.

 

Komende week weer een thuiswedstrijd, aanvang 20.00 uur.

Het eerste team speelt eerste klasse : wilt u mooi tafeltennis zien van hoog niveau : kom gerust een kijkje nemen bij ons in de gymzaal!!!

 

Sandra

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info