Ansichtkaarten van ’t Zand en directe omgeving

Ansichtkaarten, of prentbriefkaarten zoals ze ook wel genoemd worden, verzamelen bestaat sinds mensen heugenis. Ansichtkaarten verzamelen ‘om te delen’ is iets nieuws te noemen. Ons dorp ’t Zand heeft een rijke geschiedenis in de ansichtkaarten, voor zo’n een klein dorpje zeker. Bijna altijd zijn het fraaie dorpsgezichten en geeft het een fantastisch tijdsbeeld door de jaren heen. We hebben inmiddels ruim 300 verschillende ansichtkaarten boven water weten te halen. Af en toe duikt er een ontbrekend exemplaar op en die willen we graag toevoegen aan het digitale bestand. We pretenderen niet volledig te zijn, het ontdekken en verzamelen gaat door. Het bestand van ruim 300 ansichtkaarten beslaat grofweg ruim 100 jaar. De oudste ansichtkaart komt uit ongeveer 1901 en de nieuwste uit 2020. In die ruim 100 jaar komen we veel bekende winkeliers tegen die de kaarten uitgaven en verkochten zoals, Baltus, Schilder, Louter, Mak, A.F. Meijer, K. en Th. Tesselaar, de Wit, en P. Zomerdijk.

Alle ansichtkaarten die we verzameld, geleend en gedigitaliseerd hebben staan nu op www.tzand.info. We hopen dat u er veel plezier aan beleeft. U kunt ze onbeperkt downloaden en gebruiken. Wij stellen het wel zeer op prijs wanneer u een bronvermelding er bij vermeld.

Wellicht zijn er nog exemplaren bij u bekend die we nog niet hebben. We zoeken nog meer ansichtkaarten van Keinsmerbrug en de Stolpen en enkele van ’t Zand waarvan we weten dat ze bestaan. We digitaliseren ze en u krijgt alles weer terug!

Ansichtkaarten pagina’s:

Ansichtkaarten deel 1

Ansichtkaarten deel 2

Ansichtkaarten deel 3

Ansichtkaarten deel 4

Ansichtkaarten deel 5

Ansichtkaarten deel 6

Ansichtkaarten deel 7

Ansichtkaarten deel 8

Ansichtkaarten deel 9

Ansichtkaarten deel 10

Ansichtkaarten deel 11

Ansichtkaarten St. Jozefschool 2001

Ansichtkaarten ’t Buurtje, Keinsmerbrug en de Stolpen

Ansichtkaarten Molens ’t Zand

 

 

Wij bedanken redacteur Gertjan Zomerdijk van www.tzand.info voor zijn onmisbare hulp in het publiceren van al deze ansichtkaarten. Zonder zijn inbreng is er niets te zien!

De huidige collectie is mede tot stand gekomen met de hulp van:

Danny Jimmink, Dirk en Arina Smit, Adri en Karin de Wit, Mevr. Verdonk – Ranzijn, Remmert Blankevoort, Kees Kouwenberg, Judith Veul – Visser, Arina Veul – Laan, Jaap van der Ploeg, Daniëlle Onderwater, Nel Strooper – Bleijendaal, Siem Marees, Lenie Smit – Strooper, Fam Tesselaar / Nico Noordstrand, Tinie Kops – Baij, Ineke Glas – Benit, Joan Sijmons, Piet Zomerdijk, Henny Zomerdijk – Olieman, Jan Blaauw, Mevr. de Wit – Ros,  Reina Tuin – Knijnsberg, Trudy Deutekom-Seijts, Paula Kerkmeer, Trudy van Engelen, Jan en Joke Schilder, Paul en Tiny van Weegen-Schilder,  Sebastiaan van Stam, Nora Muller-van Wel, Hannie Bakker-Philipsen, Willen Apeldoorn sr.

 

Adri de Wit                anmdewit@zonnet.nl                         Keinsmerweg 50
Danny Jimmink          djazzle@quicknet.nl                         Heerhugowaard
Dirk Smit                   familie-smit@hotmail.com                Pater de Witstraat 13