Dorpendag staat in de steigers

De dorpendag van maandag 25 augustus, waarbij vooral de inwoners dorpen ’t Zand, Callantsoog en Schagerbrug zich zullen laten horen, staat volledig in de steigers. Voor de meeting is weer een scala aan ereprijzen (inclusief sierdekens voor alle winnaars) geregeld en verscheen afgelopen week een dorpenkrant met een oplage van 25.000 exemplaren in de genoemde plaatsen en naaste omgeving. Daarin wordt vrije entree plus een consumptie voor twee personen aangeboden.

“Het enige dat nu nog mis kan gaan, is een gebrek aan inschrijvingen en dat zou heel zonde zijn. We rekenen echter op de steun van iedereen die binnen de sport actief is”, aldus Jaap Terstal, die zich vanuit ’t Zand heel erg heeft ingezet voor de dag.
De vorige dorpendag (Warmenhuizen en Tuitjenhorn) leverde na de verspreiding van een vergelijkbare dorpenkrant liefst duizend extra bezoekers op. Ook nu lijkt de belangstelling massaal te worden, want vanuit Callantsoog komen zelfs touringcars richting het Ovaaltje. Ook in ’t Zand (van oudsher een bastion binnen de drafsport) en Schagerbrug is veel interesse, ook al wordt in laatstgenoemde plaats dezelfde week het populaire Trambaan Tennistoernooi afgewerkt. Op het menu van de koersdag staan minidraverijen en een prominentenrace. Zo is de dit jaar afscheid nemende kroegbaas Eyo Wiersema present. De markante Schagerbrugger verwierf landelijke bekendheid door zijn optreden in Man bijt Hond.
Voor deelnemers kan inschrijving overigens ook nog een bonus opleveren. Wie de uitschrijving voor de lucratieve 4,5 kilometerdag heeft bekeken, weet dat deelname komende maandag straks voorrang oplevert bij de inschrijving voor die koersdag op zondag 7 september. Op die dag worden naast extra gedoteerde koersen ook het Sprintkampioenschap van Alkmaar, het NK Monté en uiteraard de langste draverij van Europa afgewerkt.

BRON: DRAFSPORT

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info