Dorpsveiling kavel: Zwemclinic in buitenwater

Op de afgelopen materialen veiling is de kavel Zwemclinic in buitenwater aangeboden en gekocht. Hieronder een verslag van het verzilveren van de clinic.

Sommigen moeten er niet aan denken, de ander geniet enorm van: ‘de vrijheid van zwemmen in buitenwater’. En als je iemand anders een klein beetje van dit genieten mag overbrengen en eventueel wat technische aanwijzingen kan geven om bij te leren, dan is dat prachtig om te doen.

Vorige week mocht de koper van deze dorpsveilingkavel een duik nemen in het buitenwater van het Oude Veer.

Toch even beide een wetsuit aan, badmuts en brilletje op, en in het troebele water naar de overkant. Kleine aanwijzingen waren genoeg om ritme te krijgen in de mooie borstcrawl. Ademen aan de andere kant, ivm de golfslag leek een uitdaging, maar pakte goed uit. Koers houden is lastiger in buitenwater en is een uitdaging, af en toe een ‘waterpolo-slag’, hoofd oprichten, ook dat lukte. Kortom een effectief uurtje waarbij alleen nog aan de zwemconditie gewerkt zal moet worden om de echte uitdaging te volbrengen. Het gaat je lukken Richtsje, ‘gewoon’ meters maken, de techniek heb je al!

Groetjes Debby