Drie generaties de Wit zwaaien af

Vanaf maandag 18 juli is het terrein van Ijsclub ‘Land van Buur’ even omgedoopt tot Timmerdorp ’t Zand. Voor de 8ste keer bouwen circa 160 kinderen in de basisschoolleeftijd hun eigen sprookjeshut. Voor Oma de Wit, dochter Esther en kleindochter Puk is dit er eentje met een lacht en een traan. Het zal hun laatste timmerdorp samen zijn.

Samen met jouw vriendjes drie dagen bouwen in de buitenlucht. Het is heerlijk om te zien hoe het samenwerken, het bouwen, de discussies en de oplossingen tot stand komen. Met als beloning die mooie hut die er altijd weer komt.

Bij het thema sprookjes hoort natuurlijk ook een echt sprookjesbal die op maandagavond zal plaatsvinden in het jeugdgebouw WBO. Dinsdag eten we samen een broodje op het terrein, en is er ook weer een warme lekkernij, en ijskoude verrassing. Natuurlijk komt de postbode weer langs, kan er geknutseld en geschminkt worden, en zal er op 3 verschillende momenten een jury langs komen.

Oma de Wit is goud waard voor de vrijwilligers omdat ze al jaren de koffie en koekjes verzorgd. Dochter Esther is het creatieve brein achter timmerdorp, dus hoe zal dat volgend jaar gaan? En kleindochter Puk gaat naar de middelbare school, dus die mag niet meer volgend jaar. We zullen jullie missen!

Woensdags zal de laatste hand gelegd worden aan de hutten maar staan er ook nog wat sprookjesachtige verrassingen op het programma. Wat het precies is… Houdt de organisatie nog even geheim.

Timmerdorp 3 generaties De Wit

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info