Drukbezochte voetbalclinic voor meiden bij Geel Zwart

Voorzitter Bas Veul van sv Geel Zwart kocht op 4 november 2017 een voetbalclinic voor meisjes van groep 4 tot en met groep 8 op de veiling van de Stichting Stimulering Dorpsactiviteiten ’t Zand en omstreken. De kavel werd aangeboden door Mirjam Tiebie. Mirjam woont ruim een jaar in ’t Zand en is een voetbaldier in hart en nieren. Zij gaf aan stichtingslid Adri de Wit aan dat zij de liefde voor het voetbalspel en het plezier wat je er aan beleeft graag door zou geven aan de jonge meiden uit ’t Zand.

Om de meisjes te enthousiasmeren voor de clinic zijn Mirjam en de voorzitter de klassen van de Zandtemer basisscholen De Zandhope en de Sint Jozef langsgegaan. De voorzitter nodigde de meisjes formeel uit, maar de uitnodiging door Mirjam inclusief een balletje hooghouden in de klas, had meer impact. Hetgeen resulteerde in een ongekend groot aantal aanmeldingen. Bijna veertig meisjes kwamen afgelopen woensdag 16 mei naar het sportcomplex van Geel-Zwart om hun beste voetbalbeentje voor te zetten.

Dit noopte Mirjam om versterking te halen voor de begeleiding. v.v. Winkel werd bereid gevonden om Marijne Euser eenmalig af te staan. Samen hebben zij de meiden een geweldige sportieve middag laten beleven. Direct na schooltijd eerst ontvangst in de kantine met limonade, aardbeien, sinaasappels en kandijkoek. Hierna snel verkleed, een snelle groepsfoto en rap door naar de warming-up. Hierna kwamen het overspelen, dribbelen en afronden aan de beurt om na de limonade te eindigen met een grote partij. Met rode hoofden van de inspanningen en een lach op het gezicht mochten de meiden nog eenmaal terug naar de kantine voor een raketje om af te koelen. Een supergeslaagde middag kwam ten einde waarin duidelijk is geworden dat ’t Zand en omstreken barst van het sportieve talent.

De foto’s zijn gemaakt door Hester Broersen:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.940847342743140.1073741839.109362479224968&type=1&l=6aba2ffe01

 

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info