Drukte in Multitreffer bij Streetdance Kampioenschap

Sportservice Schagen organiseerde afgelopen woensdag de finale van het Streetdance Kampioenschap 2015. Uit drie voorrondes met 26 teams werden de beste 13 teams geselecteerd voor een verdiende plaats in de finale. De teams uit groep 8 waren afkomstig uit de gemeenten Hollands Kroon, Schagen en Den Helder. De finale werd gehouden in sporthal de Multitreffer.

De grote publieke belangstelling, de spandoeken, de aanmoediging van de scholen onderling, de strakke demonstraties van Dansschool Rebounce en van “special guest” Juvat Westendorp (So You Think You Can Dance 2011) zorgden ervoor dat er een goede sfeer hing in de Multitreffer. Dit maakte het ook dit jaar weer een super geslaagd evenement.
Het niveau van de optredens dit jaar was dit jaar weer hoog. Ieder team had naast extraoefenen op de dans ook veel aandacht besteed aan flitsende kleding en accessoires. De make-up en haardracht van de dansers en danseressen zagen er ook weer erg strak uit! Soepel werd er door de teams bewogen op de zelf uitgekozen muziek. Er werden verschillende streetdance en breakdance elementen evenals gave trucs getoond, wat voor veel gejuich en applaus zorgde van zowel publiek als juryleden. Juvat kon zichtbaar moeilijk stilzitten achter de jurytafel.

Veel teams hadden nog extra geoefend voor de finale, de aanwijzingen van de jury hadden zij ter harte genomen. Voor de pauze konden de deelnemers en het publiek genieten van een demonstratie van tien meiden die dansen bij de Dansschool Rebounce in Schagen. Zij gaven een stoere en gevarieerde demonstratie. Na de pauze was het de beurt aan Juvat om zijn danskunsten te laten zien. In een strakke dansimprovisatie liet hij het publiek uit zijn dak gaan. Hij nam daarna weer plaats achter de jurytafel waar hij samen met de andere juryleden de hele middag alle teams positief en vakkundig heeft beoordeeld!

En daarna kwam de uitslag. De jury had wel even tijd nodig om de winnaars te bepalen: De Zandhorst uit Breezand is gekozen tot winnaar streetdance 2015. De Springschans uit Petten eindigde op de tweede plaats. De Keerkring uit Schagen ging met de derde plaats naar huis.
De winnaars hebben een mooie beker in ontvangst mogen nemen en de Zandhorst mag een jaar lang de “Multitrefferwisselbokaal” op hun school laten staan.

Vanwege het grote succes en enthousiasme van de kinderen is Sportservice Schagen voornemens ook in 2016 weer een Streetdance Kampioenschap te organiseren. Voor meer informatie over het Streetdance Kampioenschap kan contact worden opgenomen met Rina Blondeau van Sportservice Schagen, tel. 0224-214774.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info