Dubbelslag voor Jan Schilder Multiservice

Jan Schilder Multiservice is gisteravond de grote winnaar geworden van de Ondernemer van het Jaar verkiezing van Zakenclub ’t Zand. In de goed gevulde zaal van café-restaurant De Jonge Prins ontvingen Jan en Ester Schilder zowel de publieksprijs van de Schager Courant als de prijs voor ondernemer van het jaar van de leden van Zakenclub ’t Zand.

 

“De prijs voor Jan Schilder Multiservice is dik en dik verdiend”, aldus voorzitter Adriaan Jongejan van Zakenclub ’t Zand. “Natuurlijk zijn alle genomineerden winnaar”, refereerde de voorzitter. Garagebedrijf Glas, Derako International en Bakkerij Slijkerman grepen dan wel naast de prijzen, maar zijn geen verliezers in deze. Een nominatie geldt zeker als blijk van waardering voor de ondernemers. Dit werd ook beaamd door de genomineerden. De prijzen voor Jan Schilder Multiservice werden Jan en Ester Schilder dan ook van harte gegund.

 

“Ik sta hier met mijn mond vol tanden”, was het eerste wat winnaar Jan Schilder zei na de bekendmaking. “Als we ergens niet op hadden gerekend was dit het wel”, vervolgt Schilder. “Deze prijzen zijn voor ons een teken dat we goed bezig zijn. Het is leuk en mooi dat je op deze manier gewaardeerd wordt door de ondernemers en het publiek. We gaan op deze voet verder”, besloot Jan. Net als vorig jaar was zowel de publieksprijs als de prijs namens de leden van de zakenclub voor dezelfde onderneming. Peter en Tineke de Jong van Cafetaria Smikkelhof, nu eigenaren van P10 in Schagen, stonden hun beide titels af aan Jan en Ester Schilder. Veertig leden van de Zakenclub ’t Zand hebben hun stem uitgebracht. “Een score van zeventig procent”, volgens voorzitter Jongejan.

 

Aanmoedigingsprijs

Naast Jan en Ester Schilder vielen ook Jos en Diana Sprenkeling in de prijzen. Zij kregen namens de Zakenclub ’t Zand de aanmoedigingsprijs overhandigd voor hun goede en gewaardeerde werk met Zorgboerderij ‘Blij op de boerderij’. “Ga zo door! En we hopen dat jullie dit werk nog vele jaren voortzetten”, aldus Jongejan. Jos en Diana waren hiermee de opvolgers van Johan en Emmy Dignum.

 

In zijn openingswoord vertelde Adriaan Jongejan dat hij trots is om Zandtemer te zijn. De afscheid nemende voorzitter kijkt positief naar de toekomst van het dorp en zeker in ondernemende zin. Dat het hem niet is gelukt om de uitbreiding van het industrieterrein te realiseren gedurende zijn termijn als voorzitter vindt hij jammer, maar hij hoopt dat zijn – nog niet bekende – opvolger minder dan tien jaar nodig heeft om dit te realiseren. “We hebben nu in ieder geval de medewerking van het college van de gemeente Schagen en kijken positief naar de toekomst. Rest mij nog om iedereen een voorspoedig, goed en gezond 2014 te wensen.”

FOTO’S: ANDRÉ SONDERMAN

 

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info