Duurzaamheidspodium Schagen

Ondernemers in Schagen wordt gevraagd om woensdagochtend 10 oktober vrij te houden voor het Duurzaamheidspodium. Ook is de website www.schagen.nl/dzp die speciaal voor deze dag gemaakt is, vanaf nu bereikbaar voor iedereen. “We hopen natuurlijk op een hele grote opkomst van onze ondernemers. Omdat wij niet van alle ondernemers e-mailadressen hebben, roepen wij vooral iedere ondernemer op om deze Save the Date in hun netwerk te delen, zodat woensdag 10 oktober de Cinemagnus bomvol zit met lokale ondernemers,” aldus wethouder Hans Heddes. Op de landelijke Dag van de Duurzaamheid worden ondernemers en jongeren uit Schagen met elkaar verbonden.

Programma

In de verschillende zalen van de bioscoop presenteren prominente sprekers en lokale ondernemers over uiteenlopende onderwerpen rondom duurzaamheid. Zo komen ondernemers alles te weten over de laatste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van zonne-energie, waterstof en aardgasloos (ver)bouwen. Daarnaast is er aandacht voor dakinnovaties en voedselbossen.Tot slot neemt Ruud Koornstra onze ondernemers mee. Hoe kunnen we de transitie naar duurzame energie een flinke versnelling geven en welke bijdrage kunnen ondernemers daaraan leveren? Ruud Koornstra is duurzaam ondernemer en de eerste Nationale Energiecommissaris.

Duurzame ondernemers

Om het duurzaamheidspodium te doen slagen heeft de gemeente informatie opgehaald bij ondernemers uit Schagen. “Wij wilden graag weten wat er leeft en hoe ondernemers met duurzaamheid omgaan. Daarvoor waren wij op zoek naar de duurzame ideeën, visie en behoeften van bedrijven voor nu en in de toekomst”, licht wethouder Heddes toe. “Hiervoor hebben wij de hulp van tweede- en derdejaars HBO studenten van de opleiding Business Studies aan InHolland in Alkmaar ingeschakeld.” De resultaten van deze interviews worden geanalyseerd en leveren een directe bijdrage aan het Duurzaamheidspodium. De Ondernemers Federatie Schagen (OFS) is nauw betrokken bij de voorbereidingen op het Duurzaamheidspodium.

De Toekomststoel

Om andere keuzes te maken voor een duurzame wereld van morgen is het belangrijk om de toekomst mee te wegen in de beslissingen van vandaag. Dit wil de gemeente doen door op het Duurzaamheidspodium de ‘Toekomststoel’ aan te schuiven! Zo krijgt de toekomst letterlijk een plek en wordt de stem van de toekomstige generaties gewaarborgd. Hiervoor gingen 4 VWO studenten van het Regius College uit Schagen langs basisscholen met een lesprogramma over duurzaamheid. Tijdens deze les versierden de basisschoolleerlingen de stoel, waarna zij hun boodschap voor de toekomst mochten uitspreken op de ‘Toekomststoel’. Hun stem wordt gepresenteerd op het Duurzaamheidspodium.

Bent u ondernemer of studeer jij en wil jij bij het DZP aanwezig zijn? Meld je dan aan op de website www.schagen.nl/dzp.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info