Een baan gevonden met hulp van gemeente en WSP De Kop

Met inspanning van gemeente Schagen, werkgeversservice ‘De Kop’ en dankzij ondernemers uit de regio hebben mensen uit de bijstand en vergunninghouders (asielzoekers met verblijfstatus) een baan gevonden.

Zo is iemand nu alweer een vol jaar uit de bijstand omdat hij werk heeft gevonden bij Hoek Hoveniers. Een voormalige vluchteling uit Syrië heeft zich omgeschoold en werkt nu met een jaarcontract bij De Bruin Stucadoors. Ondernemer Frans Bruin is hier heel blij mee. “Dat zou veel meer moeten gebeuren, want er zijn vacatures genoeg,” zegt hij. Een voormalige schoenmaker werkt nu in een leerfabriek en een fotograaf loopt nu stage bij de fotografiewinkel Beemster om zijn Nederlandse taal te verbeteren. Tot tevredenheid van eigenaar Cor Posthumus. “Grenzen vervagen als wij de expertise ook uit Syrië kunnen toepassen in onze fotowinkel in Schagen.  Zijn Nederlands is al verbeterd en wij zijn heel blij met hem.” Een andere kandidaat gaat haar tweede jaar in bij de Strandtent in Callantsoog. De eigenaresse van de Strandtent is zeer tevreden over de samenwerking met de gemeente “als ik bel dan bellen ze gelijk terug en proberen de juiste kandidaat te vinden voor ons bedrijf. Wij zijn heel blij met de kandidaten die gestart zijn bij ons. Ook zijn er mensen omgeschoold tot beveiliger en hebben hier nu een goede baan aan. Zomaar wat voorbeelden van succesvolle stappen naar werk.

 

Mensen met een bijstandsuitkering of vergunninghouders willen graag werken en hun eigen inkomen verdienen.  Daar helpen ondernemers uit de regio ontzettend goed bij.

Wethouder Sigge van der Veek juicht het toe. “We willen zoveel mogelijk leuk, passend en blijvend werk vinden voor onze cliënten. Daarom hebben we ook veel contact met de ondernemers, om te horen wat zij zoeken en kunnen bieden”

 

Gemeente Schagen en het Werkgeversservicepunt NHN werken intensief samen om werk voor deze mensen te vinden. Zij zoeken de banen en proberen met een opleiding of proefplaatsing mensen te bemiddelen naar werkgevers in de regio. Met succes. Het geeft alleen maar blije mensen. Voor de werkgever omdat het werk gedaan wordt. Voor de bijstandsgerechtigde om weer volwaardig aan het werk te zijn, goed voor hun zelfvertrouwen en voor de vergunninghouder omdat ze (ook al is het soms nog heel erg moeilijk) ongeschoold werk doen, toch de Nederlandse taal en cultuur leren in de praktijk.

 

Gemeente Schagen en Werkgeversservicepunt NHN zijn op zoek naar ondernemers in de regio die arbeidsplaatsen hebben. De gemeente zorgt voor meer informatie en mogelijk contact met kandidaten. Ondernemers kunnen contact opnemen met annette.joosten@schagen.nl of bellen naar het gemeentehuis en naar haar vragen. Zij neemt snel contact met u op om alle mogelijkheden te bespreken.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info