Een Mallorcaanse uitdaging en Turks feest

Met zijn ploeg Bike-Aid beet Adne van Engelen begin februari de spits van het seizoen 2019 af op het eiland Mallorca. Versterkt met Peter Koning is er een tweede Nederlandstalige in de ploeg, wat soms ook wel prettig is. Er werden op achtereenvolgende dagen vier eendaagse wedstrijden gereden die favoriet zijn bij veel toprenners.  Na een trainingsweek half januari was nu het doel om deze wedstrijden uit te rijden. Dit lukte wonderwel op drie van de vier wedstrijden. In de tweede wedstrijd werd Adne zelfs 39e van de ruim 100 deelnemers.

Zondagavond 3 februari naar huis,  een halve week werken, een beetje rust, en daarna naar Turkije, even voorbij de badplaats Anatalya. Op 9 en 10 februari werd daar een Turks weekend verreden met 2 eendaags wedstrijden over ongeveer 140 km.

Op zaterdag 9 februari was het parcours behoorlijk glooiend met vijf lange vals platte stukken. Dit voegde Adne goed, hoewel het met 7 graden erg koud was voor blote benen en armen.  Met 2 anderen werd al na een paar kilometer de aanval ingezet en ze wisten 100km uit de greep van het peloton te blijven. Hoewel het kruid toen behoorlijk was verschoten hield Adne goed stand in het denderende peloton met veel Oost-Europese krachtmensen. Uiteindelijk finishte hij als 15e bijna onderkoeld.

De zondag erna was het parcours nagenoeg vlak en was het strijdplan van de Bike-Aid ploeg gericht op de beste sprinter Lucas Carstensen. Vanaf 20 km voor de streep maakte de ploeg er een uitputtingsslag van door met 5 man in lijn aan kop te gaan rijden. Het lange gedeelte tot 3 km voor de finish werd maximaal rondgedraaid door Adne en de andere stayers van Bike-Aid. Daarna brachten de twee Bike-aid krachtmensen Lucas Carstensen tot 200 meter van de finish, die met ruime voorsprong wist te winnen.

 

Parcoursen en uitslagen op :

http://www.cyclingnews.com/races/challenge-mallorca-2019/

https://www.procyclingstats.com/race/grand-prix-gazipasa/2019

https://www.procyclingstats.com/race/grand-prix-alanya/2019

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info