Een warme, lastige keuring

Woensdag 24 mei heeft de tweede ronde van het P-Tempoline NK leliekeuren in BolleNoord plaats gevonden. Een moeilijke keuring met verrassende uitslagen.

Ondanks de vele sportieve afleiding van heden dag, hebben bijna 110 keurders BolleNoord weten te vinden om hun oordeel te geven over de gepresenteerde bloemstukken. Een inzending gevuld met overwegend potlelies, gepresenteerd in leuke manden en glazen vazen, werden aangevuld met 8 vazen van hoge kwaliteit uit de broeierij. Florient Lilium, Mak Breeding, GAV Lilies en van de Wetering Potlelies hebben hun uiterste best gedaan een gemeleerde inzending te verzorgen, welke dichtbij de consument staat. Bijna alle bloemen zijn voor ‘de consument’ te koop in de bloemisterij.

Grote verschillen waren er in de scores, wat vaak het gevolg was van een gebroken bloemblaadje, een scheef knopje of een dun aangekleed steeltje. Zeker geen grote problemen maar na de Olympische kwaliteit van vorige week, een lastige opgave.

In Noorwegen is het Nederland niet gelukt om de Europa Cup te winnen. Nu is het bij het NK ook niet gemakkelijk; een Iers Nederlandse dame lijkt een voorsprong te nemen in het klassement. Finnula van den Berg was met slechts 3,8 strafpunten ongeslagen. Daarbij mag genoemd worden dat de keuring door haar is gedaan in slechts 20 minuten. Wellicht een juiste tactiek voor de andere keurders om te volgen.

In het topklassement is er goed gescoord door een vedette in aantocht; Nick Broersen heeft de taart vorig jaar al in ontvangst mogen nemen en na een moeilijke start vorige week, lijkt hij nu het gevoel te pakken te hebben. Met slechts één strafpuntje verschil blijft hij Dirk Nan Keppel voor met een score van 5,2.

Ook bij de junioren is de juiste smaak weer te pakken bij Rico Hertogh, met een plaats in de top 15 vorige week, spurt hij deze week naar eenzame hoogte. Met een voorsprong van 7 punten op nummer 2, lijkt het haast de voorsprong van Tom Dumoulin. Met nog 3 ‘etappes’ te gaan kan er echter nog van alles gebeuren..

Bij de senioren heeft Paul van den Berg hoge ogen geworpen bij het bestuur. Van een goede plaats in de top 20 vorige week, staat hij nu met kop en schouders bovenaan; slechts 4,7 strafpunten (en 10 minuten werk) had hij nodig om de tweede keurronde af te sluiten.

Volgende week woensdag 31 mei zullen de deuren van BolleNoord om 8.00 uur open gaan om iedere keurder tot 20.00 uur de tijd te geven om te komen keuren. Deelname is gratis. Het beloofd een zeer gevarieerde inzending te worden met een gezonde strijd tussen de diverse klassementen.

De uitslagen zijn te vinden op de website: www.leliekeuren.nl en op de Facebook Pagina.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info