Eerste ronde Leliekeuren zorgt voor strijd

Woensdag 17 mei heeft de eerste ronde van het P-Tempoline NK leliekeuren in BolleNoord plaats gevonden. In het topklassement een gedeelde eerste plaats.

Er stonden 20 prachtige vazen van superieure kwaliteit klaar voor de ruim 100 keurders. Deze week hebben veredelaar Mak Breeding B.V. uit ’t Zand en leliebroeiers Bianca Lelies en Pieter van der Velden, beide uit Heerhugowaard, ervoor gezorgd dat er een ware explosie van leliebloemen was te zien.

Hoge ogen wierp de donker roze lelie Infentus van Mak Breeding. Met een totale score van 9,3 punten werd deze lelie bijzonder goed gewaardeerd door de jury.

De deelnemers wisten BolleNoord weer goed te vinden. Er waren ruim 100 deelnemers waaronder het topklassement, senioren en junioren. Nieuw dit jaar was het dames klassement, welke goed gescoord hebben. De dames waren met gemiddeld 0,7 strafpunten meer als het gehele senioren klassement een waardig concurrent. Hard lopen kan de beste dame goed, maar ook leliekeuren behoord tot haar nieuwe sport. Finnula van den Berg was met 4,7 strafpunten figuurlijk heer en meester.

Het topklassement is aan elkaar gewaagd. De eerste dag hebben Jeffrey van Woesik en Cor de Waard de degens gekruist en met 4,3 strafpunten beiden het hoogste toneel beklommen. Bij de junioren is de strijd minstens zo heftig; Gijs Burger en Kiki Veldman hebben beiden met een hand vol strafpunten ook een gedeelde eerste plaats weten te bemachtigen. Familie van Woesik is goed vertegenwoordigd op het toneel; Piet heeft bij de senioren laten zien het keuren nog goed onder de knie te hebben en heeft gewonnen met 4,2 strafpunten.

De verschillen kunnen nog komen in de komende 4 keuringen en de soortenkennis wedstrijd. Met een hint of aanwijzing, is dit echter voor iedereen toegankelijk.

Volgende week woensdag 24 mei zullen de deuren van BolleNoord om 8.00 uur open gaan om iedere keurder tot 20.00 uur de tijd te geven om te komen keuren. Deelname is gratis.

Het beloofd een zeer gevarieerde inzending te worden met een gezonde strijd tussen de diverse klassementen.

De uitslagen zijn te vinden op de website: www.leliekeuren.nl en op de Facebook Pagina.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info