Energie besparen met subsidie voor isolatiemaatregelen

Goed nieuws voor eigenaren van een particuliere woning of appartement. En voor verenigingen van eigenaren die hun woning willen verduurzamen. Er kan subsidie worden aangevraagd voor energiebesparende maatregelen. Ongeveer twintig procent van de investering kan worden teruggevraagd bij de rijksoverheid. Dit wanneer er minimaal twee energiebesparende maatregelen aan de woning worden getroffen.

Gemeente Schagen adviseert haar inwoners allereerst informatie en advies in te winnen over de mogelijkheden voor hun woonsituatie. Hiervoor kunnen zij geheel kosteloos terecht bij de onafhankelijke adviseurs van het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket (www.duurzaambouwloket.nl).

Subsidieregeling energiebesparing eigen huis
De subsidieregeling bestaat uit meerdere pakketten welke stapelbaar zijn. Het begint bij de subsidieaanvraag van minimaal twee isolatiemaatregelen uit het basispakket. Daartoe behoren de volgende maatregelen: dak-, gevel-, spouw-, bodem – en/of vloerisolatie en isolerend hoogrendementsglas. Woningeigenaren die bovenop het basispakket nog meer maatregelen gaan toepassen -en daarvoor subsidie willen aanvragen- kunnen gebruik maken van het pluspakket. Ook voor dit pakket geldt het criterium dat minimaal twee energiebesparende maatregelen toegepast moeten worden uit het basispakket. De fanatieke duurzame doeners kunnen daarbovenop ook nog eens gebruik maken van het zeer energiezuinig pakket.

Hulp en advies
Benieuwd naar de voorwaarden en welke maatregelen er binnen het plus- en energiezuinig pakket vallen? Neem contact op met een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket door te mailen naar info@duurzaambouwloket.nl of neem een kijkje op de website www.duurzaambouwloket.nl. Het advies van het Duurzaam Bouwloket is kosteloos en wordt door gemeente Schagen ter beschikking gesteld om u verder te helpen bij het verduurzamen van de woning.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info