Enquête Buurtidee doorslaand succes

Eind mei stelde de gemeente de vraag aan haar inwoners wat zij van hun buurt vinden. Hierop hebben ruim 1800 leden van het inwonerspanel gereageerd. Er zijn ruim 190 ideeën binnengekomen om de leefbaarheid in de buurt te verbeteren. “Dit is een hele mooie uitslag! We gaan hard aan de slag om te kijken welke initiatieven in aanmerking komen voor een financiële bijdrage”, aldus wethouder Ben Blonk. “Er zitten zo op het eerste gezicht hele leuke ideeën tussen”.

In de aankomende weken gaat de gemeente ieder ingezonden idee apart bekijken en controleren of zij aan de spelregels voldoen. Is dat het geval dan neemt de gemeente contact met de bedenker op om een leuke oproep voor Facebook te maken. Deze oproepjes worden op de gemeentelijke Facebookpagina geplaatst. Het idee of de ideeën met de meeste likes wint het geld voor de uitvoering van het idee.

Ook lid van het inwonerspanel worden?
Zijn er inwoners die ook willen meedenken en praten met de gemeente? Zij kunnen zich aanmelden bij het inwonerspanel door een e-mail te sturen naar inwonerspanel@schagen.nl. Laten zij in datzelfde bericht hun volledige naam, adres, postcode, woonplaats en geboortedatum meesturen. De gemeente stuurt regelmatig enquêtes over allerlei uiteenlopende zaken. Alle leden krijgen via hun inbox automatisch bericht als de gemeente een enquête houdt.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info