Extra bijeenkomst Zijpe 400

Op zondag 20 november vindt in het Zijper Museum een tweede bijeenkomst plaats ter herinnering aan de viering van Zijpe 400 in 1997. Afgelopen zondag bleek de belangstelling voor eenzelfde bijeenkomst zo groot dat vanaf zeker moment helaas niemand meer kon worden toegelaten. Degenen die teleurgesteld huiswaarts keerden of op 13 november verhinderd waren zijn van harte welkom op deze nieuwe bijeenkomst.

Het programma dat voor de bijeenkomst is samengesteld begint om 14.00 u., de inloop in het museum is vanaf 13.30 u., de toegang is vrij.

Zijpe 400 verwijst naar het 400-jarig bestaan van polder de Zijpe in 1997. Voor de viering van dit jubileum werd de Stichting Zijpe 400 opgericht. Deze stichting organiseerde in totaal meer dan honderd activiteiten, verspreid over het hele jaar en in de verschillende Zijper kernen.

Het feestprogramma kende vele hoogtepunten waaronder het bezoek van koningin Beatrix aan de gemeente Zijpe, bij welke gelegenheid zij ‘de Stolpburg’ over de Grote Sloot opende en het derde deel van de geschiedschrijving over de Zijpe van de hand van Jan Bremer in ontvangst nam. Daarnaast stonden op het programma onder meer een driedaags evenement in een feesttent langs de Grote Sloot, de feestweek in ’t Zand, veekeuringen in Sint Maartensbrug, volksspelen in de Stolpen, de Praalwagenoptocht met schitterende creaties. Kortom, te veel om op te noemen. Dat alles werd vastgelegd op foto en video door een team van fotografen. Alle deelnemers aan de activiteiten ontvingen een speciale herdenkingsmunt.

Op de bijeenkomst blikken we met de voorzitter van Stichting Zijpe 400, Henk Hijink, en de secretaris, Jaap van der Ploeg, aan de hand van foto’s en video’s terug op dit unieke jaar. Ook zullen er allerlei materialen en voorwerpen uit dat jaar aanwezig zijn. Wellicht hebt u zelf, naast herinneringen, nog voorwerpen van toen bewaard waarvan het leuk is ze te laten zien en bespreken. De bijeenkomst biedt natuurlijk volop gelegenheid om herinneringen op te halen en uit te wisselen.

We heten u graag van harte welkom op 20 november.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info