Extra nieuwsbericht van Kortebaanvereniging “De Volharding”

Let op!! Er is dit jaar een extra spelelement toegevoegd aan de paardenrennen op kermismaandag: “Waar poept ’t paard?”

Omdat we na 3 jaar eindelijk weer terug zijn op de Keinsmerweg met ons draaf evenement, hebben we besloten om éénmalig een extra spel element toe te voegen aan ons kortebaan evenement.

Onder het motto: ““Klaarmaken, op uw plaatsen 1,2,3 pers” zal bij iedere eerste omloop de mogelijkheid zijn om in te zetten op de plek waar het eerste paard zijn fecaliën laat vallen gedurende de race op de korte baan.

In overleg met de woning eigenaren aan het parcours is dit opgezet. Je kunt dus inzetten op het huisnummer waar het eerste paard van de eerste omloop zijn behoefte laat vallen. De betreffende huiseigenaar zal zijn huisnummer en paardnummer doorgeven aan de juryleden zodat uitgekeerd kan worden aan de juiste persoon.

In een korte reactie geeft onze lokaal wereldberoemde kortebaanheldin aan dat dit wat haar betreft geen eenmalig onderdeel hoeft te blijven. “Wie heb het, kortebaanschijten, geweldig toch voor `t Zand” was haar enthousiaste reactie.

De gesponsorde “schijt-zakken” die gebruikt worden om de baan weer poepvrij te krijgen zijn van een hoogwaardig zeilmateriaal gemaakt en onder hoge kwaliteitseisen ineen genaaid. De betreffende schijt-zakken-sponsor hoopt eveneens dat het niet eenmalig zal zijn; “En anders verkoop ik ze wel als haverzakken” aldus het nuchtere commentaar van de bekende zeil vernaaiende ambachtsman.

 

Een enthousiaste kortebaan vrijwilliger en tevens Keinsmerweg huiseigenaar geeft aan voor de zekerheid oranje piketpaaltjes te laten vervaardigen die in het gras tegenover ieder huis in het verlengde van de kadastergrens geplaatst gaan worden.
“Het laatste wat je wil is dat er discussie ontstaat over de exacte plek, want voor je het weet hits the shit the fan” Aldus de altijd goedlachse kaartjesverkopende vrijwilliger.

Een glunderende voorzitter van de Kortebaan vereniging “De Volharding” t Zand, hoopt met deze actie eigenlijk ook het kortebaan rennen een extra stimulans te geven.
“We zijn de eerste die dit organiseert, `t Zand loopt sowieso vaak voorop met vernieuwing en innovatie, en wie weet wordt dit landelijk opgepakt, hebben we toch maar mooi hier bedacht!”

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info