Feedback wint The Road to Zandstock Festival

De band Feedback uit Heerhugowaard heeft zaterdagavond publiek en jury overrompeld tijdens ‘The road to Zandstock 2016’. De winnaars van de jaarlijkse popprijs mogen tijdens Zandstock Festival hun muzikaliteit ten gehore brengen. Daarmee staan zij in een line-up met onder andere Kensington, Son Mieux en Thijs Boontjes Dans- en Showorkest. Zij mogen daarbij hun eigen nummers opnemen in de professionele muziekstudio van LIFRA Music.

De acht bands die waren geselecteerd uit een groot aantal aanmeldingen verrasten elkaar en het publiek met creativiteit en enthousiasme. Op het podium duelleerden in elke ronde twee bands. Het was aan de jury om uit elke battle een winnaar aan te wijzen. Hoewel medefinalist Mr. Dark Horse, een Amsterdams-Westfriese rockband, indruk maakte met een goede beheersing van gitaren en drums en met de krachtige zang van Ruud van Diepen, koos de jury voor de psychedelische bluesrock van Feedback.
Juryvoorzitter Ruud Deijkers: “Feedback verrast met elk nummer, het verveelt niet. Deze muzikanten stralen uit dat ze geloven in hun eigen liedjes: Dat ze menen wat ze zingen en spelen. De jongens schrijven liedjes die ongelooflijk goed in elkaar zitten, die een kop en een staart hebben en mooie melodieën die je terughoort in de solo’s en zangpartijen. Hier en daar is het spel nog wat slordig, maar dat is een kwestie van podiumuren maken.”
Ook de andere bands speelden zonder uitzondering vol overgave. Deijkers: “Het lijkt wel of er de laatste jaren steeds betere bandjes vanuit het niets opduiken.” Halve finalist The Timers uit Hazerswoude bewees met een energieke show onder aanvoering van podiumbeest Modjo Madness dat het thuishoort op grote festivals. Almost Human overtuigde met goede eigen nummers. “Maar van alle bands bood Feedback de optimale mix van alles”, besloot Deijkers.

Fotograaf Dirk Smit was aanwezig en hij maakte de volgende foto’s!

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info