Feestelijke opening Dorpsplein ’t Zand

Tjong, tjonge, wat hebben we een mooi feest gehad. En ook mazzel voor wat betreft het weer, want ’s morgens bij het opbouwen van de tenten werden we nog getrakteerd op hevige regen en hagelbuien, maar om vier uur ’s middags was het droog. Afgelopen zaterdag werd door wethouder Sigge van der Veek, geholpen door Dorien en Ab Schilder, het vernieuwde dorpsplein geopend.

Zij deden dit door een nieuwe bloemenbak met ‘champagne’ te dopen. Dorien en Ab waren best wel wat zenuwachtig voor deze belangrijke taak, maar het is hen goed afgegaan. Terwijl er meer dan 150 mensen getuigen waren van deze openingshandeling.
Voorafgaande aan de opening hadden namens Dorpsraad en Zakenclub, de voorzitters Gerard Schouten en Annie van der Voort een woord van dank uitgesproken aan zowel de wethouder voor de financiële bijdrage als aan de vrijwilligers voor hun fantastische inzet bij de werkzaamheden.
Als dank kregen zij namens de Dorpsraad een aardigheidje, namelijk een tasje met:
Een plakstift (symbool voor betrokkenheid en de lijm die nodig is om als dorpsgenoten met elkaar iets te willen bereiken; maar ook symbolisch om de vrijwilligers te kunnen ‘lijmen’ voor een volgende klus; en handig voor de kleinkinderen), een zak Klusdrop (dat spreekt voor zich), een paar werkhandschoenen (symbolisch voor de volgende klus) en tube handcremè (zodat hun vrouwen niet gaan klagen over ruwe handen).

Vervolgens werd er door circa 150 mensen deelgenomen aan de gratis aangeboden Italiaanse maaltijd, bereid door Rob Kortekaas, kok van de Zandstee. Na de picolinies, was er een heerlijke tomatensoep, gevolgd door een pastamaaltijd (macaroni, spaghetti en twee verschillende sauzen) en een Italiaanse salade. Als toetje was er nog een ijsje. Dit alles met muzikale medewerking van Jo van de VRO. De gehele bijeenkomst was onder het genot van een drankje een reuzegezellige bezigheid en de mensen die afwezig waren hebben echt iets gemist.

FOTOGRAFIE ANDRÉ SONDERMAN

Klik hier voor een fotoverslag van Schagen FM

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info