Feestelijke opening gezinshuizen

Op feestelijke wijze opende wethouder Blonk  van de gemeente Schagen de gezinshuizen van Parlan in ‘t Zand. Drie woonhuizen naast elkaar. In een gewone wijk, in het dorp ’t Zand. In twee van deze huizen wonen gezinshuisouders van Parlan. Zij vangen kinderen op die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen. Het derde huis wordt binnenkort in gebruik genomen maar diende dinsdag 12 november als ontvangstplek voor de genodigden.

Bestuurder Piet Kerkvliet van Parlan opende de feestelijke bijeenkomst en benadrukte de goede samenwerking met Beheersstichting Huize van Strijen, die de gezinshuizen financieel mogelijk heeft gemaakt, en woningbouwvereniging Wooncompagnie, die de huizen bouwde.

Wethouder van Schagen, de heer Ben Blonk, verrichte de officiële openingshandeling en onthulde onder luid applaus, de huisnummerbordjes met het logo van Van Strijen. De wethouder

Wethouder Ben Blonk opent gezinshuis Parlan
Wethouder Ben Blonk opent gezinshuis Parlan

onderstreepte de visie van Parlan dat kinderen het beste thuis kunnen wonen. De gemeente, die vanaf 2015 verantwoordelijk wordt voor jeugdzorg, hoopt mensen meer preventief en thuis te helpen. Maar voor de groep kinderen die niet meer thuis kunnen wonen, zijn pleegzorg en gezinshuizen een goed alternatief.

Na een toast ging het programma verder in Multitreffer, de sport- en evenementenhal in ’t Zand. Mevrouw Van Loo, van het dagelijks bestuur van beheersstichting Huize van Strijen, vertelde gepassioneerd over de historie van Van Strijen, ooit een afdeling van Parlan.

In een kort programma kwam de dagelijkse praktijk en de inhoudelijke kant van gezinshuizen aan de orde. De middag werd afgesloten met een danceact van een van de gezinshuiskinderen.

Onder het genot van een hapje en drankje werd nog even nagepraat. Over vroeger, nu en de toekomst. Hartelijk dank aan alle mensen die de gezinshuizen en deze middag mogelijk hebben gemaakt.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info