FF (G)een bakkie

FF(G)een bakkie voor de promotie wedstrijd Legmeer _ Sparta ’67

Een verslag van een supporter

Afgelopen vrijdagavond kwart voor zeven zouden we vertrekken om naar UITHOORN af te reizen en daar de promotie wedstrijd SVV legmeer- sparta ’67 te gaan kijken.

Zullen we eerst nog ff een bakkie nemen voor we gaan want het is nog vroeg, nee we gaan die kant op want het is best nog een eindje rijden (82 km), prima we gaan.

Komen we een uur en een kwartier later aan bij de bewuste sporthal en zien we 1 fiets voor de deur staan ? dat geeft ons al een vreemd gevoel MAAR op naar binnen op naar de koffie.

Ff een bakkie in de kantine of sportcafe . Na wat zoeken gevonden en wat denk je GESLOTEN???.

GESLOTEN vlak voor een belangrijke wedstrijd?! Even later horen we van de scheids dat de beheerder niet eens wist dat er een zaalvoetbal wedstrijd gespeeld zou worden MAAR wel even het licht wilde aandoen???.

Eenmaal op de tribune aangekomen is de selectie van SPARTA ’67 al aan het warmlopen en druppelen er zo af en toe spelers van Legmeer binnen.

De scheidsrechter en wat andere personen weten op bepaald moment het scorebord aan de praat te krijgen en vlak na aanvang is ook Legmeer kompleet .

Vijf minuten na aanvang stopt het scorebord ermee , de enige meegekomen supporter van Legmeer zegt dat het altijd zo gaat.???!!! Nooit iets voor elkaar!!

De scheidrechter stuurt de tijdwaarnemers weg want twee is te veel?? Ik dacht dat het vereist was om met twee personen tijd waar te nemen  van de KNVB???.

Vlak voor aanvang van de tweede helft hebben wij maar even uitgelegd hoe het scorebord werkt, we hebben in ’t Zand nm. dezelfde.

Maar goed, de tweede helft is nog spannender dan de eerste dat dan weer wel MAAR legmeer is verbaal ernstig aanwezig terwijl Sparta ’67 zich keurig gedraagt maar de scheidsrechter van het houten padje afraakt en zich aan beide kanten diverse malen vergist , staan wij , ondertussen met 11 Zandtemers onze nagels op te vreten ipv. Met een bakkie in onze handen.

Sparta ’67 wint en de enige supporter van Legmeer merkt op, nadat hij de scheids de hemel heeft ingeprezen (netjes gezegd) HET IS JULLIE GEGUND!!.Maar uh hoe gaat het hier dan na de wedstrijden meneer vragen wij want bij ons moet er minimaal ff een blad bier naar de kleedkamer en na afloop is er toch nog de derde helft ?? nee ik zeg het toch net het is jullie gegund het leeft hier niet en de meneer verdwijnt op die enige fiets de duisternis in evenals de spelers van Legmeer een voor een.  Wij dan maar ff naar de inpandige snackbar voor een bakkie?? Nee he ook gesloten geen bakkie dan maar lekker snel terug  naar ’t Zand ff een bakkie (bier).

Dat gaat nog leuk worden bij de return op 12 mei in ’t Zand , schrikken zich rot van al die Spartanen, het sportcafe is uiteraard tijdig open voor eerst ff een bakkie, de deur is open ,het scorebord functioneert en het licht zal tijdig branden dat zijn we hier gewend. Volgens ons is ook SPARTA ’67 er klaar voor.

  

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info